Deel via whatsapp
Deel via facebook

Kalkaanslag blog 2022

gezond water

Is leidingwater met kalk gezond?

Hard water is niet schadelijk voor de gezondheid. Hard water bevat meer calcium en andere mineralen dan zacht water, gezond voor de mens maar niet voor uw kostbare apparatuur.
lees meer   #leidingwater #gezondheid
hard water

Hard water in uw gemeente?

Niet iedere gemeente heeft dezelfde waterhardheid. De bron, vaak grondwater, is overal van andere kwaliteit. De waterhardheid is bij veel huishoudens in Nederland erg hoog.
lees meer   #waterhardheid #dH #grondwater
huidklachten door hard water

Eczeem en andere huidklachten

Droge huid, psoriasis, eczeem... Het zijn aandoeningen die verergerd worden door kalk in hard water. In sommige gebieden is het water hard, in andere gebieden een stuk zachter.
lees meer   #eczeem #psoriasis
energiebesparing

Kalkaanslag

Vrijwel al het leidingwater is hard (kalkhoudend). Zonder waterontharder zet kalkaanslag (kalksteen) zich in het wilde weg af met flinke energierekeningen tot gevolg.
lees meer   #energie #milieu #klimaat
kalkaanslag verwijderen

Antikalk producten

Bijna iedereen in Nederland heeft last van kalkaanslag als gevolg van hard water. Er zijn veel antikalk producten in de handel maar die zijn slecht voor het milieu.
lees meer   #kalkaanslag #sanitair
ionenwisselaars, koolstoffilter, oplosmiddelen

Waterontharder opties

Er zijn verschillende manieren om kalkaanslag te bestrijden. De meeste zijn duur, ongezond of werken onvoldoende. Maar er zijn ook goede betaalbare oplossingen.
lees meer   #kalk #gezondheid
natuursteen reinigen

Natuursteen

Voorkom kalkaanslag op natuursteen. Het verwijderen van kalkaanslag tast namelijk ook de natuurlijk aanwezige kalksteen aan waardoor uw keuken of badkamer ruw en dof wordt.
lees meer   #natuursteen #badkamer
Legionella groei voorkomen

Legionella voorkomen

Een waterontharder doodt geen legionellabacterie of covid 19 virus, maar levert wel een preventieve oplossing tegen de biofilm waar bacteriën op gedijen.
lees meer   #bacterie #legionella #covid
Kokendwaterkraan kapot

Quooker, Howat, Selsiuz, Grohe

Kalkaanslag ontstaat boven de 60 graden. Uw kokendwaterkraan gaat tot 100 graden. Kalkaanslag hoopt zich op, en uw kokendwaterkraan gaat kapot.
lees meer   #quoocker #selsiuz #grohe
Hard water of zacht water?

Dof, pluizig of springerig haar?

Je ooit afgevraagd waarom je thuis een droge huid hebt na het douchen en waarom je haar springerig is en op vakantie niet? Of waarom je er in dat luxe hotel geen last van had?
lees meer   #pluizighaar #badhairday
kalkaanslag waterkoker

Ontkalken, is dat wel nodig?

Het schoonhouden van je huis is een voortdurende strijd voor de meesten van ons, maar heb je je ooit afgevraagd of je water misschien een deel van het probleem is?
lees meer    #waterkoker #verkalkt
beste waterontharder

Comfort en besparing

Zacht water is fijn voor uw huid, uw wasgoed maar ook uw haren. Dat u zacht water gebruikt merkt u bovendien gelijk aan uw energierekening. Ervaar het zelf.
lees meer   #regendouche #stortdouche
De waardering van www.kalkaanslag.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 277 reviews.