Energie besparen

Deel via whatsapp
Deel via facebook

Energie besparen: minder CO2 uitstoot

Energie besparen met de CalConditioner

Wilt u graag meer energie besparen? Een goed idee! Energiebesparing is slim. Niet alleen voor uw eigen portemonnee, maar ook voor het milieu kunt u veel doen als u energiezuinig leeft. Energie besparen betekent niet alleen energieverspilling tegengaan door bijvoorbeeld uw lichten uit te doen als u niet langer in een ruimte bent. Besparen van energie doet u vooral door het kalk in uw leidingwater niet langer de kans te geven zich af te zetten op de verwarmingselementen van uw apparaten. Door een waterontharder te gebruiken vermindert het energieverbruik in uw woning of bedrijf namelijk drastisch. Wist u dat slechts twee millimeter kalkafzetting op een warmte-element al zorgt voor 20% extra energieverbruik? Als u nagaat hoeveel apparaten in uw woning een verwarmingselement hebben begrijpt u direct hoeveel energie u per jaar kunt besparen. Dat komt voor een gemiddeld gezin neer op honderden euro’s per jaar besparing op de energierekening. Gemiddelde energiebesparing per jaar bij een meerpersoons huishoudenGemiddelde energiebesparing per jaar bij een meerpersoons huishouden

Kalkaanslag veroorzaakt hoog energieverbruik

Heeft u een wasmachine, vaatwasser, boiler, geiser, cv-ketel of bijvoorbeeld een waterkoker in huis en gebruikt u die regelmatig? Dan is de kans groot dat u zonder goede ontkalker al snel een hoog energieverbruik heeft. De kalklaag die ontstaat op de verwarmingselementen van uw apparaten werkt namelijk als een isolatiedeken. Daardoor functioneert het element minder goed en wordt minder snel warmte afgegeven aan het te verwarmen water. Omdat het langer duurt voor uw apparaat verwarmd is, is die extra tijd verwarmen puur energieverlies. En daar betaalt u flink voor, want vergis u niet: dat energieverbruik kan flink oplopen. In onderstaande tabel zit u hoe groot het rendementsverlies is en hoe snel het energieverbruik toeneemt bij kalkafzetting.
Ter verduidelijking: Een gezin van vier personen gebruikt al snel zo’n 2000 m3 gas per jaar. Bij een gasprijs van 0,79 euro (inclusief belasting en transport) komt dat neer op 1580 euro. Bij een rendementsverbetering van 25% bespaart u dus 395 euro per jaar, alleen al op gas.

CalConditioner: direct energie besparen

Wilt u echt besparen op uw maandelijkse of jaarlijkse energierekening? Dan is het verstandig te kiezen voor een waterontharder. Uit onderzoek van het Amerikaanse Batelle instituut in opdracht van de Water Quality Research Foundation blijkt namelijk dat een waterontharder een energiebesparing kan opleveren tot maar liefst 50%. Uit het onderzoek blijkt dat elk apparaat, van douchekop tot vaatwasser, als fabrieksnieuw blijft functioneren als u een waterontharder gebruikt. Maar er zijn veel meer voordelen aan een waterontharder dan alleen energie besparen. Vooral bij de CalConditioner, want die werkt nét even anders dan een gewone ontkalker en dat maakt in resultaat een groot verschil.

Energielabel en uw verbruik

Het in Nederland verplichte energielabel geeft aan hoeveel energie een woning verbruikt. Dat hangt natuurlijk af van de isolatie, de apparatuur en de bewoners. Hoe zuinig je bent met stoken heeft dus direct effect op uw energielabel. Identieke woningen met dezelfde hoeveelheid bewoners kunnen verschillende energielabels hebben.
CalConditioner helpt om diverse apparaten zoals een uw cv, wasmachine, vaatwasser, koffiezetter en waterkoker zuiniger te maken met energie door de isolerende laag kalkaanslag te verwijderen. Water komt daardoor sneller op temperatuur en dat levert al snel een bezuiniging op van 30% op uw energierekening met een beter energielabel als gevolg. Daarmee kunt u dus flink energie besparen. Dat is niet alleen prettig voor uw portemonnee nu, maar scheelt ook aanmerkelijk in de verkoopwaarde van uw woning.
Energiebesparing wordt aanbevolen door: Vattenfall (voorheen Nuon), Essent, Eneco, Oxxio, Energiedirect.nl, Greenchoice en de Nederlandse Energie Maatschappij.

CalConditioner, niet zomaar een waterontharder

CalConditioner waterontharder is anders dan andere waterontharders. Waar de meeste waterontharders kalk uit uw drinkwater verwijderen verandert CalConditioner de lading van de kalkdeeltjes in het water, geheel volgens een natuurlijk en gezond proces. Door het veranderen van die lading blijven kalkdeeltjes niet langer plakken aan uw leidingen of aan de verwarmingselementen van uw apparaten. Daardoor bespaart u veel energie. Het mooie van CalConditioner is dat niet alleen nieuwe kalkdeeltjes een andere lading krijgen, maar ook de bestaande kalkdeeltjes die zich al eerder aan uw waterleidingen en verwarmingselementen hebben vastgehecht. Dat betekent dat ook reeds bestaande aanslag zal verdwijnen en daarmee worden al uw apparaten weer als nieuw. Bovendien blijven door dit proces de gezonde calcium- en magnesiummineralen in uw water behouden, in tegenstelling tot andere waterontharders. En dat is veel beter voor uw gezondheid.
De waardering van www.kalkaanslag.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 277 reviews.