Vraag & antwoord

Deel via whatsapp
Deel via facebook

CalConditioner, ruim 30 jaar de nr.1 waterontharder van Nederland en België

Het lampje knippert, is dat goed?

Afhankelijk van het door u gekochte model kan er een groen, blauw of oranje lampje op het apparaat zitten. Alle lampjes knipperen maar bij de felle lampjes zie je dat bijma niet. Bij een aantal modellen is de felheid getemperd waardoor het knipperen goed te zien is. Knipperen en continue branden zijn beide goed.

Werkt CalConditioner ook met kunststof leidingen?


Ja, de CalConditioner kunt u gebruiken met alle soorten leidingen (koper, kunststof en aluminium). Alleen bij zeer oude huizen met loden leidingen raden we het gebruik van de CalConditioner af. In loden leidingen beschermt kalkaanslag u namelijk juist tegen loodvergiftiging. Kalkaanslag in de leidingen voorkomt hier juist het oplossen van lood in het water. Tot welk jaar precies loden drinkwaterleidingen werd gebruikt bij de bouw van huizen is niet helemaal bekend, maar in ieder geval in huizen die vóór 1945 zijn gebouwd. Sinds 1960 worden er geen loden leidingen meer verwerkt in gebouwen.

Welke CalConditioner moet ik kiezen?

Voor huishoudelijk gebruik zijn er verschillende uitvoeringen. De keuze wordt bepaald hoeveel water u gebruikt. De CC1500 is de basis voor een gemiddeld huishouden. Gebruikt u erg weinig water (appartement, geen tuin) dan is een CC750 voldoende, voor grootverbruikers (villa’s, horeca, industrie) is er de CC2500. Zie ook: Hoe kalkaanslag verwijderen

Moet de verf er eerst af?

Anti kalk elektromagneet Nee. Verf op de leiding is geen probleem. Ook het kunststof omhulsel, dat de laatste jaren vaak gebruikt wordt, is geen probleem. Zorg wel dat u een recht stukje leiding gebruikt. Er zijn twee rechte stukjes nodig van ongeveer 7 centimeter. Kijk eventueel ook op de pagina monteren voor meer informatie.

Is de werking van CalConditioner wetenschappelijk bewezen?


Ja, er is wetenschappelijk bewijs dat CalConditioner werkt. Toen de eerste Fysische Anti Kalk (FAK) apparaten op de markt kwamen is er veel onderzoek verricht. Niemand wilde aanvankelijk geloven dat kalkaanslag voorkomen zo eenvoudig is, ook niet de officiële instanties in Nederland zoals KIWA. Toen een proef werd genomen was de uitslag duidelijk: “Fysisch ontkalken werkt, hoewel we nog niet precies begrijpen hoe”. Al snel kwamen wetenschappers met literatuur om de werking te verklaren. Een onderzoek uit het toonaangevende wetenschappelijke tijdschrift Nature, Effects of electromagnetic treatment of hot water. Uit die begintijd stamt ook nog dit TNO-rapport en dit patent.

Waarin is CalConditioner anders dan andere dure apparaten?

Kalkaanslag kan op twee manieren bestreden worden. Alle kalkdeeltjes kunnen uit het water gefilterd worden óf kalk kan onschadelijk gemaakt worden zodat het niet gefilterd hoeft te worden. CalConditioner doet het laatste. Het filteren van water is veel kostbaarder, niet alleen in aanschaf en montage maar ook in onderhoud. Filteren kan soms wel wenselijker zijn. Bijvoorbeeld om bepaalde huidaandoeningen te voorkomen en te bestrijden of omdat het in het belang is van bepaalde productieprocessen.

Waarom is CalConditioner veel goedkoper andere merken?

Een CalConditioner koopt u al vanaf € 149,00, terwijl de prijzen van andere merken oplopen tot wel € 1.800,00. Dat verschil in prijs ontstaat omdat CalConditioner alleen de kalkaanslag bestrijdt en niet de kalk zelf. De koper kan de Calconditioner bovendien zelf monteren. Andere merken maken gebruik van een andere techniek die veel kostbaarder en ongezonder is zoals het filteren van water of het omzetten van de ionen. Daarnaast zijn er bij Calconditioner geen onderhoudskosten terwijl de duurdere oplossingen steeds navulling nodig hebben.

De pH-waarde is bijna hetzelfde als voorheen. Het water is dus nog steeds hard.


De CalConditioner haalt de kalkdeeltjes niet uit het water zoals een filtersysteem, maar zorgt er voor dat de deeltjes niet aan wanden of aan elkaar blijven plakken. Daardoor worden uw apparaten en leidingen schoon van binnen en gaat u minder energie verbruiken. De kalkdeeltjes blijven dus wel in het water zweven en daardoor meet je geen afname als je de hoeveelheid kalkdeeltje in het water meet (pH-waarde). Omdat de kalkdeeltjes nu geen scherpe staafjes meer worden is dit ook prettiger voor uw huid en wasgoed.

Hoe komt het dat de koffie lekkerder smaakt met CalConditioner?


CalConditioner zorgt ervoor dat de kalkaanslag aan het verwarmingselement van uw koffiezetapparaat verdwijnt. Daardoor kan het element weer beter verwarmen en wordt uw koffie heter. Daardoor gaat de koffie weer smaken alsof uw koffiezetapparaat nieuw is.

Is waterontharder goed voor het milieu?


Ja, een waterontharder is goed voor het milieu. Een waterontharder van CalConditioner gebruikt slechts een minimale hoeveelheid stroom. Daarmee bespaart u veel stroom en gas op het gebruik van warmwatertoestellen. Dat is natuurlijk goed voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu. Met een waterontharder gebruikt u bovendien al snel dertig procent minder zeepproducten. Zeep is in zacht water namelijk veel effectiever. Het belangrijkste argument echter is dat u met CalConditioner nooit meer antikalkmiddelen hoeft te gebruiken. Die zijn erg schadelijk voor het milieu.

Kort na aanschaf van de CalConditioner raakte mijn kraan verstopt, hoe kan dat?

Kalkdeelttjes in het zeefje van de kraan

Conditioner zorgt er niet alleen voor dat nieuwe kalkdeeltjes in het water zich niet meer hechten aan uw leidingen en apparaten, ook bestaande kalkaanslag verdwijnt. Meestal wordt bestaande kalkaanslag fijn poeder dat met het water mee in de afvoer verdwijnt, daar heb je geen last van. Bij ernstig verkalkte leidingen of boilers zijn er soms kleine stukjes kalk die loskomen. Dit probleem lost zichzelf na verloop van tijd op als de oude kalkaanslag eenmaal is verwijderd. Maar als die stukjes net iets groter zijn dan het zeefje van de kraan dan kan het zeefje verstopt raken. U kunt dit eenvoudig oplossen door het zeefje van de kraan los te draaien en af te spoelen (zie plaatje). Na verloop van tijd zijn de leidingen schoon en komt dit niet meer voor.

Hoe lang gaat het apparaat mee?

De te verwachten levensduur van een CalConditioner waterontharder voor huishoudelijk gebruik is, op basis van praktijk ervaring, tussen de 20 en 30 jaar. De gebruikte elektronica is van hogewaardige kwaliteit en zit ingepakt in pur-schuim om inwerking van vocht te voorkomen.

Is de CalConditioner eigenlijk niet gewoon een elektromagneet?

Anti kalk elektromagneet Nee. Magneten hebben wel een beperkte invloed op kalkdeeltjes in water, maar dan heb je wel een hele sterke magneet nodig en een magnetiseerbare kern. Koper, kunststof, aluminium en water zijn niet magnetiseerbaar. En het bereik van een magneet is ook zeer beperkt, dus niet geschikt voor een volledig woonhuis. CalConditioner werkt met radiosignalen en de spoel is een antenne. Het signaal dat binnen de spoel ontstaat verstoort de cohesiekrachten van de kalkdeeltjes voor ongeveer 70 uur, in die periode willen ze nergens “aan vastplakken”, niet aan elkaar en ook niet aan uw leidingen en apparaten. Die verstoorde krachten worden overgedragen aan bestaande kalkaanslag waardoor ook deze langzaam afbreekt. Het is vooral dat effect waardoor de energiebesparing door ons systeem zo groot is.

Waarom heb ik toch kalkaanslag in mijn waterkoker?


Dat kan eigenlijk alleen als u water in uw waterkoker laat staan. CalConditioner zorgt ervoor dat kalkdeeltjes niet langer blijven plakken door de lading van die kalkdeeltjes te veranderen. De kalkdeeltjes blijven tot ongeveer 70 uur na het passeren van de CalConditioner in een toestand waarin ze nergens aan vast willen plakken. Daarna vervallen ze langzaam weer in de oude toestand. Laat u water in de waterkoker staan dan vallen de kalkdeeltjes naar de bodem en na verloop van tijd zullen ze alsnog gaan hechten aan uw verwarmingselement. Overigens zult u merken dat de kalkaanslag veel eenvoudiger te verwijderen dan voorheen, vaak is een beetje borstelen al voldoende. Dit geldt ook voor uw stroomstrijkijzer. Gooi het strijkijzer én het vulbakje na gebruik leeg.

Staat uw vraag er niet bij? Klik hier en e-mail ons!  Anti kalk elektromagneet

Is het gebruik van een waterontharder wel gezond en veilig?

Ja, de CalConditioner is gezonder dan elke andere waterontharder. CalConditioner haalt kalk en mineralen niet uit het water maar zorgt er alleen voor dat deze niet in leidingen en apparaten blijven plakken. De samenstelling van het water blijft ongewijzigd. Andere apparaten verwijderen alle mineralen uit het water. Als u water drinkt waar de belangrijkste mineralen uit zijn verwijderd, kunt u deze mineralen tekort komen. Dat is slecht voor uw gezondheid. Dat gaat volgens een natuurlijk proces en daarmee is CalConditioner gezond voor de mens en onschadelijk voor het milieu. Wilt u meer weten? Lees dan meer over waterontharders en gezondheid of over de verschillende soorten waterontharders die worden aangeboden.
De waardering van www.kalkaanslag.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 277 reviews.