Zelf monteren

Deel via whatsapp
Deel via facebook

Eenvoudig zelf plaatsen in slechts vijf minuten.

Waterontharder zelf installeren zonder gereedschap

CalConditioner kunt u eenvoudig zelf monteren zonder gereedschap. Er worden geen leidingen onderbroken en het water hoeft niet te worden afgesloten. Het apparaat komt niet in contact met het water en kent daarom geen gezondheidsrisico’s. Er is geen gereedschap nodig voor montage en ook geen bijzondere handigheid of kennis. Iedere verpakking bevat alle benodigde onderdelen om de CalConditioner correct te plaatsen. De film hieronder laat zien hoe eenvoudig dat is. Twijfelt u of plaatsen wel mogelijk is? We kijken graag met u mee. Mail ons een foto(s) van de omgeving van de hoofdkraan en/of watermeter (meestal in de meterkast) dan krijgt u advies over de plaatsing van onze monteurs. Mailen kan naar info@calconditioner.nl

Waar bevestig ik de CalConditioner?

De CalConditioner wordt op of bij de leiding gemonteerd en de spoelen worden om de leiding gewikkeld. De meest geschikte plaats om het apparaat te monteren is op de aanvoerleiding, dat is de leiding met de hoofdkraan. Zo behandelt het apparaat al het water dat door uw woning loopt. De CalConditioner mag horizontaal, verticaal en links en rechts van een hoek worden gemonteerd. Als de spoelen zelf maar op een recht stukje leiding zitten. U kunt eventueel een stuk recht maken door er eerst iets omheen te wikkelen waar de spoel dan weer overheen komt.

De CalConditioner kunt u gebruiken met alle soorten leidingen (koper, kunststof en aluminium). Alleen bij zeer oude huizen met loden leidingen raden we het gebruik van de CalConditioner af. In loden leidingen beschermt kalkaanslag u namelijk juist tegen loodvergiftiging. Kalkaanslag in de leidingen voorkomt hier juist het oplossen van lood in het water. Tot welk jaar precies loden drinkwaterleidingen werd gebruikt bij de bouw van huizen is niet helemaal bekend, maar in ieder geval in huizen die vóór 1945 zijn gebouwd. Sinds 1960 worden er geen loden leidingen meer verwerkt in gebouwen.

Wat doe ik als de CalConditioner niet op de waterleiding past?


Dat is geen enkel probleem. Als plaatsing van de CalConditioner zelf op de waterleiding niet mogelijk is, kan worden volstaan met het rond de waterleiding wikkelen van de kabels. U kunt de CalConditioner dan bijvoorbeeld aan de wand monteren of zelfs aan de kabels laten hangen.

Alle plaatjes hieronder zijn toegestane manieren van montage. In principe heeft u ongeveer 2 x 7 cm nodig voor de spoelen. Om de hoek of over koppelingen heen wikkelen of 1 wikkeling verticaal en de andere horizontaal, het mag allemaal en past bijna altijd.
Calconditioner waterontharder horizontale montage zeer smal Calconditioner waterontharder horizontale montage half smal  Calconditioner waterontharder horizontale montage asymetrisch Calconditioner waterontharder horizontale montage rechts Calconditioner waterontharder horizontale montage breed  Calconditioner waterontharder horizontale montage bocht Calconditioner waterontharder horizontale montage hoek  Calconditioner waterontharder horizontale montage ongelijk
Soms is er geen glad stukje leiding te vinden dat groot genoeg is voor de spoel. Bijvoorbeeld omdat de moeren of ribbels van de koppelingen te dicht bij elkaar zitten. Om dat op te lossen kunt u werken met een kokertje. Dat kokertje kunt u maken van een opengeknipt wc-rolletje, keukenrol of een opengeknipt waterflesje. Vouw een stuk van ongeveer 7cm rond de koppelingen en wikkel daar de spoel omheen zodat er toch een mooie gladde spoel ontstaat.

Aansluiten van de CalConditioner

Breng het aansluitsnoer aan de linkerzijde van de CalConditioner aan en steek de adapter in het stopcontact. Als het lampje op de voorzijde brandt werkt de CalConditioner. Afhankelijk van het type is het lampje (ledje) rood, blauw, groen of oranje. In alle gevallen betekent het dat het apparaat werkt. Heeft u nog vragen? Lees of download hier de handleiding in het Nederlands, Engels, Frans en Duits.

Ik ga verhuizen, kan de CalConditioner mee?

Als u gaat verhuizen kunt u de CalConditioner weer net zo eenvoudig verwijderen als het apparaat gemonteerd is. In uw nieuwe woning kunt u het gewoon weer aansluiten. Meer vragen en antwoorden staan op onze FAQ pagina.
De waardering van www.kalkaanslag.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 277 reviews.