Energie besparen

Deel via whatsapp
Deel via facebook

Energie bespaar je met CalConditioner

Kalkaanslag geleidt warmte ongeveer 400 keer minder goed dan koper. Hierdoor ontstaat een blokkade voor de warmtestroom in apparaten zoals een cv-ketel. De Battelle-studie oordeelde dat warmwatertoestellen, die met zacht water werken, na 15 jaar nauwelijks minder efficiënt waren geworden. Daarentegen kregen verwarmingstoestellen die met hard water werkten problemen met kalkaanslag waardoor de efficiëntie soms met de helft daalde. Een andere studie wees uit dat het energieverbruik met onthard water gemiddeld 23,8% lager was voor gasketels en 17,8% lager voor elektrische apparaten.

Energieverspilling = geldverspilling

Meer apparaten in huis dan je denkt maken warm water. Denk aan een wasmachine, vaatwasser, boiler, geiser, cv-ketel enz. Wat je in de waterkoker ziet aan kalkaanslag, dat gebeurt ook in andere apparaten, alleen dan zie je het niet. De kalklaag die ontstaat op de verwarmingselementen van apparaten werkt als een isolatiedeken. Daardoor functioneert het element minder goed en wordt minder snel warmte afgegeven aan het te verwarmen water. Omdat het langer duurt voor het water warm is, is die extra tijd om te verwarmen puur energieverlies. En daar betaal je flink voor, want vergis je niet: dat energieverbruik kan flink oplopen.
Ter verduidelijking: Een gezin van vier personen gebruikt al snel zo’n 1600 m3 gas per jaar. Bij een gasprijs van 0,79 euro (inclusief belasting en transport) komt dat neer op 1264 euro. Bij een rendementsverbetering van 25% bespaar je dus 316 euro per jaar, alleen al op gas.

CalConditioner: direct besparen

Wil je echt besparen op je maandelijkse energierekening? Dan is het verstandig te kiezen voor een waterontharder. Uit onderzoek van het Amerikaanse Batelle instituut in opdracht van de Water Quality Research Foundation blijkt namelijk dat een waterontharder een energiebesparing kan opleveren tot maar liefst 50%. Uit het onderzoek blijkt dat elk apparaat, van douchekop tot vaatwasser, als fabrieksnieuw blijft functioneren als je een waterontharder gebruikt. Maar er zijn veel meer voordelen aan een waterontharder dan alleen energie besparen. Vooral bij de CalConditioner, want die werkt nét even anders dan een gewone ontkalker en dat maakt in resultaat een groot verschil.
Het in Nederland verplichte energielabel geeft aan hoeveel energie een woning verbruikt. Dat hangt natuurlijk af van de isolatie, de apparatuur en de bewoners. Hoe zuinig je bent met energie heeft dus direct effect op het toegekende energielabel. Identieke woningen met dezelfde hoeveelheid bewoners kunnen daarom verschillende energielabels hebben.
CalConditioner helpt om diverse apparaten zoals een cv-ketel, wasmachine, vaatwasser, koffiezetter en waterkoker zuiniger te maken met energie door de isolerende laag kalkaanslag te verwijderen. Water komt daardoor sneller op temperatuur en dat levert al snel een besparing op van 30% op het energieverbruik. Dat levert een beter energielabel op als gevolg. Je kunt dus flink energie besparen en dat is direct prettig voor je portemonnee, maar het scheelt straks ook aanmerkelijk in de verkoopwaarde van jouw woning.
                     
Snelle levering met PostNL veilig betalen met ideal


De waardering van www.kalkaanslag.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 320 reviews.