Stel een vraag via whatsapp

Waterontharder zelf plaatsen

Stel een vraag via whatsapp

Waterontharder zelf plaatsen

De Calconditioner zelf plaatsen

Het is eenvoudig om de Calconditioner zelf te installeren, aangezien deze op de waterleiding wordt geplaatst en de spoelen simpelweg om de leiding worden gewikkeld, zonder dat je hiervoor leidingen hoeft te onderbreken.
Voor het plaatsen van de Calconditioner is geen gereedschap, bijzondere handigheid of kennis nodig. Alles wat nodig is om het apparaat te installeren wordt meegeleverd in de verpakking. Let er wel op dat de Calconditioner geen magneet is, maar een elektronisch apparaat, en dat er dus een stopcontact nodig is.
De beste plaats om de Calconditioner te installeren is op de hoofdleiding, dat is de leiding met de hoofdkraan en/of watermeter. Op die manier weet je zeker dat al het water wordt behandeld. De Calconditioner kan zowel horizontaal als verticaal worden gemonteerd, en ook links en rechts van een hoek is mogelijk. Het is wel belangrijk dat de spoelen netjes worden gewikkeld op een recht stukje leiding.
De plaats van het kastje zelf heeft geen invloed op de werking.
       
Het kan voorkomen dat er geen glad stukje leiding te vinden is dat groot genoeg is voor de spoel. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn door een bocht in de leiding of doordat de moeren van koppelingen te dicht bij elkaar zitten. Om dit op te lossen kun je gebruik maken van een kokertje.

Met een kokertje

Om een kokertje te maken kun je een opengeknipt wc-rolletje of een opengeknipt plastic flesje gebruiken. Vouw een stuk van ongeveer 7 cm rondom de koppelingen en wikkel daar de spoel omheen, zodat er toch een mooie gladde spoel ontstaat.

Wikkelrichting

Je zult de beste werking krijgen door de spoelen op deze manier te wikkelen.

Afmetingen

Het apparaat zelf heeft een lengte van 10 cm (15 cm voor de CC2500) en kan bovenop of tussen de spoelen worden geplaatst. Om de leiding heen worden de twee spoelen gewikkeld. Hieronder zie je hoeveel ruimte er per spoel nodig is. Het aantal wikkelingen en de lengte hiervan hangen af van de diameter (dikte) van de leiding.
Diameter Lengte Wikkelingen
15 mm 8,5 cm 34
22 mm 6,5 cm 24
25 mm 5,5 cm 22
32 mm 4,5 cm 17
40 mm 4,0 cm 14
 
Handleiding nodig?
Download hier de montagehandleiding met tekst in 4 talen, Nederlands, Engels, Frans en Duits.

Snelle levering met PostNL veilig betalen met ideal