Waterontharder plaatsen

Deel via whatsapp
Deel via facebook

Geen gereedschap nodig

Zelf plaatsen is uiterst simpel. De waterleiding wordt niet onderbroken en daarom kun je dat makkelijk zelf doen. Er is geen gereedschap nodig en ook geen bijzondere handigheid of kennis. Iedere verpakking bevat alles wat nodig is om de CalConditioner te plaatsen.
Let op, CalConditioner is geen magneet, je hebt een stopcontact nodig.
Bekijk de montagefilm hieronder, of download hier de montagehandleiding. Deze handleiding is in 4 talen, Nederlands, Engels, Frans en Duits.
De beste plaats is op de hoofdleiding, dat is de leiding met de hoofdkraan en/of watermeter. Dan weet je zeker dat al het water wordt behandeld. De CalConditioner mag horizontaal, verticaal en links en rechts van een hoek worden gemonteerd. Belangrijk is alleen dat de spoelen netjes worden gewikkeld op een recht stukje leiding.
Soms is er geen glad stukje leiding te vinden dat groot genoeg is voor de spoel. Bijvoorbeeld vanwege een bocht of omdat de moeren van koppelingen te dicht bij elkaar zitten. Om dat op te lossen kun je werken met een kokertje.

Met een kokertje

Dat kokertje kun je maken van een opengeknipt wc-rolletje of een opengeknipt plastic flesje. Vouw een stuk van ongeveer 7cm rond de koppelingen en wikkel daar de spoel omheen zodat er toch een mooie gladde spoel ontstaat.
De plaats van het kastje zelf heeft geen invloed op de werking.
       
    Our english website      Unsere deutsche Website      Notre site français      Nuestro sitio web en español
    Waterontharder woonhuis
    Waterontharder industrie
Snelle levering met PostNL veilig betalen met ideal