024-7110309

Makkelijk zelf plaatsen

Waterontharder zelf plaatsen zonder zagen

Waterontharder zelf installeren zonder gereedschap


CalConditioner kunt u eenvoudig zelf monteren zonder gereedschap. Iedere verpakking bevat alle benodigde onderdelen om CalConditioner correct aan te brengen. U heeft geen gereedschap nodig voor montage en ook geen bijzondere handigheid of kennis. De film hieronder laat zien hoe eenvoudig dat is.

Waar bevestig ik de CalConditioner?


De CalConditioner wordt op uw leiding gemonteerd. De meest geschikte plaats om het apparaat te monteren is op de aanvoerleiding, voor of direct na de watermeter. Zo behandelt het apparaat al het water dat door uw huis loopt. De CalConditioner wordt op uw waterleiding gemonteerd en niet tussen de leidingen in. Daardoor hoeft u geen waterleidingen te onderbreken en hoeft u het water niet af te sluiten. Plaats de CalConditioner op een zodanige hoogte dat het apparaat nooit onder water kan komen te staan, zoals in een natte kelder die onder kan lopen. De CalConditioner mag horizontaal, verticaal en/of deels om de hoek worden gemonteerd.

Installeren van de CalConditioner


Plak de montagevoetjes onder de CalConditioner en maak deze, indien mogelijk, vast aan de leiding met de meegeleverde kabelbandjes. Wind de inductiekabels (de kabels links en rechts van de CalConditioner) zorgvuldig en goed aansluitend om de waterleiding en zorg ervoor dat het niet overlapt. De draairichting is hierbij niet van belang. Bevestig vervolgens de einden van de inductiekabels met de bijgeleverde plastic kabelbandjes.

Wat doe ik als de CalConditioner niet op de waterleiding past?


Dat is geen enkel probleem. Als plaatsing van de CalConditioner zelf op de waterleiding niet mogelijk is kan worden volstaan met het rond de waterleiding wikkelen van de kabels. U kunt de CalConditioner dan bijvoorbeeld aan de wand monteren, of zelfs aan de kabels laten hangen. Alle plaatjes hieronder zijn toegestane manieren van montage. In principe heeft u ongeveer 2 x 7 cm nodig voor de spoelen. Om de hoek of over koppelingen heen wikkelen of 1 wikkeling verticaal en de andere horizontaal, het mag allemaal en past bijna altijd.
Calconditioner waterontharder horizontale montage breed  Calconditioner waterontharder horizontale montage half smal  Calconditioner waterontharder horizontale montage asymetrisch  Calconditioner waterontharder horizontale montage hoek  Calconditioner waterontharder horizontale montage zeer smal  Calconditioner waterontharder horizontale montage bocht  Calconditioner waterontharder horizontale montage rechts  Calconditioner waterontharder horizontale montage ongelijk 

Aansluiten van de CalConditioner

Breng het aansluitsnoer aan de linkerzijde van de CalConditioner aan en steek de adapter in het stopcontact. Als het lampje op de voorzijde brandt werkt de CalConditioner. Afhankelijk van het type is het lampje (ledje) rood, blauw, groen of oranje. In alle gevallen betekent het dat het apparaat werkt. Heeft u nog vragen? Lees of download hier de handleiding in het Nederlands, Engels, Frans en Duits.

Kan CalConditioner gebruikt worden op alle leidingen?


CalConditioner is geschikt voor bijna alle soorten leidingen (koper, kunststof, aluminium en ijzer). Wij raden echter af CalConditioner aan te brengen op loden leidingen. Dat kan loodvergiftiging veroorzaken. Loden leidingen stammen uit de bouw van voor 1945. Dat betekent dat ze veel kalkaanslag bevatten. Als u CalConditioner plaatst laat die kalkaanslag los. Helaas kunnen er dan stukjes lood meekomen. Dat is natuurlijk erg slecht voor uw gezondheid, maar bovendien bestaat de kans dat de leidingen gaan lekken. Tussen 1945 en 1960 is koper en lood gebruikt. Vanaf 1960 is in Nederland nergens meer lood gebruikt. Is uw woning ouder dan moet u eerst uitzoeken of de loden leidingen al zijn vervangen. Voor België geldt dat er na 1970 geen lood meer werd gebruikt. Lees meer over loden leidingen in Nederland Lees meer over loden leidingen in België

Ik ga verhuizen, kan de CalConditioner mee?

Als u gaat verhuizen kunt u de CalConditioner weer net zo eenvoudig verwijderen als het apparaat gemonteerd is. In uw nieuwe woning kunt u het gewoon weer aansluiten.

    Waar te koop?
  ☛ Amazon
  ☛ Bol.com
90 dagen niet-goed-geld-terug
Voor 16u besteld morgen thuis
Gratis verzending binnen de EU
Verzenden met PostNL
Altijd voldoende voorraad
3 jaar garantie
Eenvoudig zelf monteren
Veilig betalen met Ideal
- Bancontact
- Creditcard
- PayPal
Snelle levering met PostNL veilig betalen met idealMakkelijk betalen met visa en paypalMakkelijk betalen met bancontact
De waardering van www.kalkaanslag.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 128 reviews.