Stel een vraag via whatsapp

Waterontharder zelf plaatsen

Stel een vraag via whatsapp

Waterontharder zelf plaatsen

Zelf monteren was nog nooit zo eenvoudig! Met onze Calconditioner hoef je geen gereedschap, speciale vaardigheden of kennis te hebben. Alles wat je nodig hebt om het apparaat te installeren, wordt meegeleverd in de verpakking.
Terug naar de winkel

Je installeert de Calconditioner bij voorkeur op de hoofdleiding, dat is de leiding met de hoofdkraan en/of watermeter. Op die manier zorg je ervoor dat al het water behandeld wordt. Je kunt de Calconditioner zowel horizontaal als verticaal monteren, en ook links en rechts van een hoek is mogelijk. Het is belangrijk dat je de spoelen netjes wikkelt op een recht stukje leiding.

Maak je geen zorgen over de plaatsing van het kastje zelf, dit heeft geen invloed op de werking.

       

Soms kan het lastig zijn om een glad stukje leiding te vinden dat groot genoeg is voor de spoel. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen door een bocht in de leiding of doordat de moeren van de koppelingen te dicht bij elkaar zitten. Maar maak je geen zorgen, we hebben hiervoor een handige oplossing!

Je kunt een kokertje gebruiken om dit probleem op te lossen. Een opengeknipt wc-rolletje of een opengeknipt plastic flesje werkt perfect als kokertje. Vouw een stuk van ongeveer 7 cm rondom de koppelingen en wikkel daar de spoel omheen. Op deze manier creëer je alsnog een mooie gladde spoel.

Wikkelrichting

Door de spoelen op deze manier te wikkelen, zul je de beste werking van de Calconditioner ervaren.

Afmetingen

En maak je geen zorgen over de ruimte! Het apparaat zelf heeft een compacte lengte van 10 cm (15 cm voor de CC2500) en kan bovenop of tussen de spoelen geplaatst worden. De spoelen worden eenvoudig om de leiding gewikkeld. Hieronder vind je de benodigde ruimte per spoel, afhankelijk van de diameter (dikte) van de leiding. 

 

 

Diameter Lengte Wikkelingen
15 mm 8,5 cm 34
22 mm 6,5 cm 24
25 mm 5,5 cm 22
32 mm 4,5 cm 17
40 mm 4,0 cm 14

 

Heb je nog een handleiding nodig? Geen probleem! Je kunt hier de montagehandleiding downloaden met tekst in 4 talen: Nederlands, Engels, Frans en Duits.

Bestel jouw Calconditioner vandaag nog en geniet van de voordelen van zacht water!

Snelle levering met PostNL veilig betalen met ideal