Stel een vraag via whatsapp

Waterontharder zelf plaatsen

Stel een vraag via whatsapp

Waterontharder zelf plaatsen

De Calconditioner zelf plaatsen

Zelf plaatsen is uiterst simpel. De Calconditioner wordt OP de waterleiding geplaatst. Je hoeft dus niets door te zagen of te onderbreken. Daarom is dat makkelijk zelf te doen. Er is geen gereedschap nodig en ook geen bijzondere handigheid of kennis. Iedere verpakking bevat alles wat nodig is om de Calconditioner te plaatsen.

Let op, Calconditioner is geen magneet maar een elektronisch apparaat, je hebt een stopcontact nodig.

Bekijk de montagefilm hieronder, of download hier de montagehandleiding. Deze handleiding is in 4 talen, Nederlands, Engels, Frans en Duits.
De beste plaats is op de hoofdleiding, dat is de leiding met de hoofdkraan en/of watermeter. Dan weet je zeker dat al het water wordt behandeld. De Calconditioner mag horizontaal, verticaal en links en rechts van een hoek worden gemonteerd. Belangrijk is alleen dat de spoelen netjes worden gewikkeld op een recht stukje leiding.

Tegenvallend resultaat is bijna altijd het gevolg van een verkeerde plaatsing. De kwaliteit van de spoel is belangrijk. Ook de plaats van monteren. Twijfel je over de juiste plaats dan geven wij graag gratis advies. Stuur ons foto’s van de hoofdleiding en/of watermeter en onze technische dienst helpt je verder. Valt het resultaat na een aantal weken na plaatsing tegen, maak dan een foto van het gemonteerde apparaat en de omgeving dan kijken wij of er iets moet veraneren aan de plaatsing. Foto’s mogen per   ✉ e-mail   of   Stel een vraag via whatsappwhatsapp.

De plaats van het kastje zelf heeft geen invloed op de werking.
       
Soms is er geen glad stukje leiding te vinden dat groot genoeg is voor de spoel. Bijvoorbeeld vanwege een bocht of omdat de moeren van koppelingen te dicht bij elkaar zitten. Om dat op te lossen kun je werken met een kokertje.

Met een kokertje

Dat kokertje kun je maken van een opengeknipt wc-rolletje of een opengeknipt plastic flesje. Vouw een stuk van ongeveer 7cm rond de koppelingen en wikkel daar de spoel omheen zodat er toch een mooie gladde spoel ontstaat.

Wikkelrichting

Wij adviseren de spoelen zo te wikkelen. Dat is het meest effectief.  

Afmetingen

Het apparaat zelf is 10 cm lang (CC2500 15 cm) en mag bovenop of tussen de spoelen worden geplaatst. Op de leiding wikkel je de 2 spoelen. Hieronder zie je hoeveel ruimte je per spoel nodig hebt. Het aantal wikkelingen en de lengte hiervan is afhankelijk van de diameter (dikte) van de leiding.
 
Diameter Lengte Wikkelingen
15 mm 8,5 cm 34
22 mm 6,5 cm 24
25 mm 5,5 cm 22
32 mm 4,5 cm 17
40 mm 4,0 cm 14

Webshopchecker score

Snelle levering met PostNL veilig betalen met ideal