Zelf monteren

Deel via whatsapp
Deel via facebook

Waterontharder zelf installeren zonder gereedschap

Waterontharder zelf installeren zonder gereedschap


Let op, de CalConditioner is geen magneet maar een elektronisch apparaat, dat betekent dat er een stopcontact in de buurt van de montageplaats nodig is.

CalConditioner kunt u eenvoudig zelf monteren zonder gereedschap. Iedere verpakking bevat alle benodigde onderdelen om CalConditioner correct aan te brengen. U heeft geen gereedschap nodig voor montage en ook geen bijzondere handigheid of kennis. De film hieronder laat zien hoe eenvoudig dat is.

Twijfelt u of plaatsen wel mogelijk is? We kijken graag met u mee. Mail ons een foto(s) van de omgeving van de watermeter (meestal in de meterkast) dan krijgt u advies over de plaatsing van een product specialist.

Waar bevestig ik de CalConditioner?


De CalConditioner wordt op uw leiding gemonteerd, daardoor hoeft u geen waterleidingen te onderbreken en hoeft u het water niet af te sluiten. De meest geschikte plaats om het apparaat te monteren is op de aanvoerleiding, dat is de leiding met de hoofdkraan en waar de watermeter tussen zit. Woont u in een appartement met een gedeelde watermeter dan is het de leiding met de hoofdkraan. Zo behandelt het apparaat al het water dat door uw huis loopt. Plaats de CalConditioner op een zodanige hoogte dat het apparaat nooit onder water kan komen te staan, zoals in een natte kelder die onder kan lopen. De CalConditioner mag horizontaal, verticaal en links en rechts van een hoek worden gemonteerd. Als de spoelen zelf maar op een recht stukje zitten. U kunt eventueel een stuk recht maken door er eerst iets omheen te wikkelen waar de spoel dan weer overheen komt.

Installeren van de CalConditioner


Plak de montagevoetjes onder de CalConditioner en maak deze, indien mogelijk, vast aan de leiding met de meegeleverde kabelbandjes. Wind de inductiekabels (de kabels links en rechts van de CalConditioner) zorgvuldig en goed aansluitend om de waterleiding en zorg ervoor dat het niet overlapt. De draairichting is hierbij niet van belang. Bevestig vervolgens de einden van de inductiekabels met de bijgeleverde plastic kabelbandjes.

Wat doe ik als de CalConditioner niet op de waterleiding past?


Dat is geen enkel probleem. Als plaatsing van de CalConditioner zelf op de waterleiding niet mogelijk is, kan worden volstaan met het rond de waterleiding wikkelen van de kabels. U kunt de CalConditioner dan bijvoorbeeld aan de wand monteren of zelfs aan de kabels laten hangen.

Alle plaatjes hieronder zijn toegestane manieren van montage. In principe heeft u ongeveer 2 x 7 cm nodig voor de spoelen. Om de hoek of over koppelingen heen wikkelen of 1 wikkeling verticaal en de andere horizontaal, het mag allemaal en past bijna altijd.
Calconditioner waterontharder horizontale montage zeer smal Calconditioner waterontharder horizontale montage half smal  Calconditioner waterontharder horizontale montage asymetrisch Calconditioner waterontharder horizontale montage rechts Calconditioner waterontharder horizontale montage breed  Calconditioner waterontharder horizontale montage bocht Calconditioner waterontharder horizontale montage hoek  Calconditioner waterontharder horizontale montage ongelijk 
Soms is er geen glad stukje leiding te vinden dat groot genoeg is voor de spoel. De grote moeren van de koppelingen zitten dan te dicht bij elkaar. Om dat op te lossen kunt u werken met een kokertje. Dat kokertje kunt u maken van een opengeknipt wc-rolletje, keukenrol of een opengeknipt waterflesje. Vouw een stuk van ongeveer 7cm rond de koppelingen en wikkel daar de spoel omheen zodat er toch een mooie gladde spoel ontstaat.

Aansluiten van de CalConditioner

Breng het aansluitsnoer aan de linkerzijde van de CalConditioner aan en steek de adapter in het stopcontact. Als het lampje op de voorzijde brandt werkt de CalConditioner. Afhankelijk van het type is het lampje (ledje) rood, blauw, groen of oranje. In alle gevallen betekent het dat het apparaat werkt.Heeft u nog vragen? Lees of download hier de handleiding in het Nederlands, Engels, Frans en Duits.

Kan CalConditioner gebruikt worden op alle leidingen?


CalConditioner is geschikt voor bijna alle soorten leidingen (koper, kunststof, aluminium en ijzer). Wij raden echter af CalConditioner aan te brengen op loden leidingen. Dat kan loodvergiftiging veroorzaken. Loden leidingen stammen uit de bouw van voor 1945. Dat betekent dat ze veel kalkaanslag bevatten. Als u CalConditioner plaatst laat die kalkaanslag los. Helaas kunnen er dan stukjes lood meekomen. Dat is natuurlijk erg slecht voor uw gezondheid, maar bovendien bestaat de kans dat de leidingen gaan lekken.Tussen 1945 en 1960 is koper en lood gebruikt. Vanaf 1960 is in Nederland nergens meer lood gebruikt. Is uw woning ouder dan moet u eerst uitzoeken of de loden leidingen al zijn vervangen. Voor België geldt dat er na 1970 geen lood meer werd gebruikt.
Lees meer over loden leidingen in Nederland
Lees meer over loden leidingen in België

Ik ga verhuizen, kan de CalConditioner mee?

Als u gaat verhuizen kunt u de CalConditioner weer net zo eenvoudig verwijderen als het apparaat gemonteerd is. In uw nieuwe woning kunt u het gewoon weer aansluiten.

     
Snelle levering met PostNL veilig betalen met ideal
De waardering van www.kalkaanslag.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 208 reviews.