Blog

Deel via whatsapp
Deel via facebook
gezond water

Is leidingwater met kalk gezond?

Hard water is niet schadelijk voor je gezondheid. Hard water bevat meer calcium en andere mineralen dan zacht water, gezond voor de mens maar slecht voor apparaten die met water werken.
lees meer   #leidingwater #gezondheid
hard water

Hard water in uw gemeente?

Niet iedere gemeente heeft dezelfde waterhardheid. De bron, vaak grondwater, is overal van andere kwaliteit. De waterhardheid is bij veel huishoudens in Nederland erg hoog.
lees meer   #waterhardheid #dH #grondwater
huidklachten door hard water

Eczeem en andere huidklachten

Droge huid, psoriasis, eczeem... Het zijn aandoeningen die verergerd worden door hard water. In sommige gebieden is het water zelfs keihard. Hoog tijd om dat probleem bij de bron aan te pakken.
lees meer   #eczeem #psoriasis
energiebesparing

Kalkaanslag

Vrijwel al het leidingwater is hard (kalkhoudend). Zonder waterontharder zet kalkaanslag (kalksteen) zich in het wilde weg af met flinke energierekeningen tot gevolg.
lees meer   #energie #milieu #klimaat
kalkaanslag verwijderen

Antikalk producten

Bijna iedereen in Nederland heeft last van kalkaanslag als gevolg van hard water. Er zijn veel antikalk producten in de handel maar die zijn slecht voor het milieu.
lees meer   #kalkaanslag #sanitair
ionenwisselaars, koolstoffilter, oplosmiddelen

Waterontharder opties

Er zijn verschillende manieren om kalkaanslag te bestrijden. De meeste zijn duur, ongezond of werken onvoldoende. Maar er zijn ook goede betaalbare oplossingen.
lees meer   #kalk #gezondheid
natuursteen reinigen

Natuursteen

Voorkom kalkaanslag op natuursteen. Het verwijderen van kalkaanslag tast namelijk ook de natuurlijk aanwezige kalksteen aan. Hierdoor worden keukens en badkamers ruw en dof.
lees meer   #natuursteen #badkamer
Legionella groei voorkomen

Legionella voorkomen

Een waterontharder doodt geen legionellabacterie of covid 19 virus, maar levert wel een preventieve oplossing tegen de biofilm waar bacteriën op gedijen.
lees meer   #bacterie #legionella #covid
Kokendwaterkraan kapot

Quooker, Howat, Selsiuz, Grohe

Kalkaanslag ontstaat boven de 60 graden. Een kokendwaterkraan gaat tot 100 graden. Kalkaanslag hoopt zich op, en die mooie kokendwaterkraan gaat kapot.
lees meer   #quoocker #selsiuz #grohe
Hard water of zacht water?

Dof, pluizig of springerig haar?

Je ooit afgevraagd waarom je thuis een droge huid hebt na het douchen en waarom je haar springerig is en op vakantie niet? Of waarom je er in dat luxe hotel geen last van had?
lees meer   #pluizighaar #badhairday
kalkaanslag waterkoker

Ontkalken, is dat wel nodig?

Het schoonhouden van je huis is een voortdurende strijd voor de meesten van ons, maar heb je je ooit afgevraagd of je water misschien een deel van het probleem is?
lees meer    #waterkoker #verkalkt
beste waterontharder

Comfort en besparing

Zacht water is fijn voor je huid, het wasgoed maar ook voor jouw haren. Dat je zacht water gebruikt merk je bovendien gelijk aan de energierekening. Ervaar het zelf.
lees meer   #regendouche #stortdouche
    Our english website      Unsere deutsche Website      Notre site français      Nuestro sitio web en español
    Waterontharder woonhuis
    Waterontharder industrie
Snelle levering met PostNL veilig betalen met ideal