Waterontharder advies

Waterontharder advies

Wij helpen je graag met de juiste informatie over de verschillende waterontharders. Een waterontharder koop je voor de lange termijn dus daar mag je best even over nadenken. De volgorde is op basis van aanschafprijs.

Waterontharder magneet

Magneet waterontharder werkt niet Een magneet waterontharder werkt niet. De waterontharder magneet is er onder diverse namen: waterontharder-magneet, magnetische waterontharder, magneet-waterontharder, antikalk magneet of gewoon kalkmagneet. Deze magneten zijn te koop vanaf 49 euro tot wel 1500 euro. In Europa heeft de Duitse consumentenbond in 2000 een onderzoek gedaan naar deze magneten. Slechts 2 van de 13 aangeboden oplossingen op basis van magnetisme bleek de kalkafzetting enigszins te verminderen. Maar dat waren magneten van 1500 euro. Geen enkel systeem op basis van magnetisme voorkwam echt kalkaanslag. En zelfs als je een dure magneet van 1500 euro gebruikt wordt bestaande kalkaanslag niet verwijderd. Waterontharders die je koopt bij bouwmarkten zoals Praxis, Gamma, Hornbach en Karwei zijn magneet waterontharders.
Calconditioner is geen magneet.

Fysisch anti-kalk apparaat

De beste oplossing om kalkaanslag te verwijderen en te voorkomen De beste oplossing om kalkaanslag te verwijderen en te voorkomen is een fysisch anti-kalk apparaat. Het wijzigt tijdelijk de eigenschappen van de kalkdeeltjes. Via radiogolven krijgen de kalkdeeltjes een andere elektromagnetische lading. In die toestand, die ongeveer 70 uur duurt, willen die deeltjes nergens aan hechten maar blijven ze gewoon in het water zweven. Binnen 70 uur is het water al lang weer via de afvoer verdwenen. Resultaat: geen kalkaanslag. Omdat de radiogolven worden meegenomen met het water lost langzaam maar zeker ook de bestaande kalkaanslag helemaal op. En dat laatste is belangrijk omdat apparaten daardoor veel minder energie gaan gebruiken.
Calconditioner is een fysisch anti-kalk apparaat en is hier te koop.

Ionenwisselaars

Ionenwisselaars zijn duur maar werken goed Ionenwisselaars zijn duur maar werken goed. Waterontharders op basis van ionenwisselaars zetten calcium-ionen (kalk) om in natrium-ionen. Dat werkt erg goed tegen kalkaanslag maar heeft gezondheidsrisico’s. Ze claimen vaak dat het maar om een kleine toename van het zoutgehalte gaat maar tegelijk scheppen ze op over de grootte van het zoutreservoir van soms wel 35 kilo. Mensen met een hoge bloeddruk, hartfalen of nierfalen wordt sterk afgeraden een ionenwisselaar te gebruiken. Natrium inname laat de bloeddruk stijgen en bovendien moeten de nieren hierdoor harder werken. Vaak vervalt de garantie van de cv-ketel of boiler bij gebruik van een ionenwisselaar. Volgens een aantal fabrikanten zorgt de toename van natrium voor corrosie in de apparatuur. Ionenwisselaars zijn niet zelf te plaatsen, zijn erg groot en hebben steeds navulling nodig. Aanschaf van een ionenwisselaar kost minstens 1500 euro exclusief montage en daarnaast ongeveer 200 euro jaarlijkse kosten voor navulling.
Calconditioner is geen ionenwisselaar.

Waterontharder met koolstoffilters

Waterontharder met koolstoffilters zijn niet interessant voor woonhuizen Waterontharder met koolstoffilters zijn niet interessant voor woonhuizen. Een waterontharder op basis van koolstof werkt hetzelfde als een tropisch aquariumfilter. Een filter is interessant in gebieden waar de waterkwaliteit dubieus is. In ons land is kraanwater echter van een hoge kwaliteit. Dat water hoeft dan ook niet gefilterd te worden. Waterontharders op basis van koolstoffilters filteren naast de vervelende kalkdeeltjes bovendien ook alle gezonde mineralen uit het water. Deze apparaten zijn moeilijk zelf te plaatsen en moeten regelmatig vervangen worden. Aanschaf van een koolstoffilter kost daarnaast minstens 3000 euro met daarbij ongeveer 200 euro jaarlijkse kosten voor onderhoud (filters). Bestaande kalkaanslag wordt niet verwijderd met koolstoffilters.
Calconditioner is geen koolstoffilter.
Bekijk onze oplossingen voor woonhuizen of voor de Industrie.

Hij zit nu een week op de waterleiding. Met de Quooker merk ik dat de kraan soepeler begint te werken en dat na nog geen week!! Super uitvinding!

L. de Hove

Je merkt al snel dat het werkt. Vooral veel minder kalk in de douche en het kraanwater is sneller warm en veel heter. En, zoals beloofd de volgende dag in huis.

L. van Workum

Betrouwbaar en netjes op tijd geleverd. Zijn zeer tevreden over het resultaat tot nu toe. Calconditioner is een uitstekend product.

W Stout

Snelle levering met PostNL veilig betalen met ideal
Webshopchecker score
Webwinkelkeur score