Waterontharder advies

Deel via whatsapp
Deel via facebook

CalConditioner, de keuze van loodgieters

Welke waterontharder is geschikt voor woonhuizen? Advies van de vakman.

Met een waterontharder voorkomt u nieuwe kalkaanslag, en er zijn zelfs ontharders die bestaande kalkaanslag uit uw apparaten en leidingen verwijderen. Een waterontharder koopt u voor de lange termijn. Wij helpen u graag met de juiste informatie over de verschillende manieren om uw water te ontharden. De volgorde is op basis van aanschafprijs.

Waterontharder magneet

Magneten voor waterontharder werken niet De waterontharder magneet is er onder diverse namen, de waterontharder-magneet, magnetische waterontharder, magneet-waterontharder of kalkmagneet. Deze magneten zijn te koop vanaf 49 euro tot wel 1500 euro. In Europa heeft de Duitse consumentenbond in 2000 een onderzoek gedaan naar deze magneten. Slechts 2 van de 13 aangeboden oplossingen op basis van magnetisme bleek de kalkafzetting enigszins te verminderen in boilers en koffiezetapparaten. Maar dat waren magneten van 1500 euro. Geen enkel systeem op basis van magnetisme voorkwam kalkaanslag volledig. En zelfs als je een dure magneet van 1500 euro gebruikt wordt bestaande kalkaanslag niet verwijderd. Ons waterontharder advies is dan ook: niet doen!
Waterontharders die je koopt bij bouwmarkten zoals Praxis, Gamma, Hornbach en Karwei zijn magneet waterontharders. Calconditioner is geen magneet.

Fysisch Anti-Kalk apparaat

De beste oplossing om kalkaanslag te verwijderen en te voorkomen In de jaren 70 is er uitgebreid onderzoek gedaan naar de invloed van magneten op kalkdeeltjes in water. Uit dat onderzoek bleek dat vaste magneten niet sterk genoeg zijn om een groot verschil te maken. Tijdens dat onderzoek werd er ook geëxperimenteerd met elektro magneten. Het bleek dat radiogolven, die in feite elektromagnetische golven zijn, een speciaal effect hadden op kalkdeeltjes. Later werd dit verklaard als beïnvloeding van de zwakke Vanderwaals krachten. Hierover is veel wetenschappelijke literatuur verschenen. Ontharders op dit principe voorkomen kalkaanslag omdat de kalkdeeltjes elkaar gaan afstoten in plaats van aantrekken. Door dat afstoten wordt ook bestaande kalkaanslag langzaam maar zeker afgebroken waardoor warmwaterapparatuur zijn oorspronkelijke rendement terug krijgt. Dat levert een behoorlijke energiebesparing op en dat merk je in je portemonnee. Ons waterontharder advies is dan ook: doen! CalConditioner is een Fysisch Anti-Kalk apparaat en is hier te koop.

Ionenwisselaars

Ionenwisselaars zijn duur maar werken goed Waterontharders op basis van ionenwisselaars zetten kalk- en calcium-ionen om in natrium-ionen. Patiënten met een hoge bloeddruk of nierfalen wordt sterk geadviseerd geen ionenwisselaar te gebruiken. Natrium inname laat de bloeddruk bij deze patiënten namelijk stijgen en bovendien moeten de nieren hierdoor harder werken. Feitelijk is het natrium in het zout wat voor de verhoogde bloeddruk zorgt. Belangrijk is ook om goed te informeren of de garantie op uw warmwaterinstallatie vervalt bij gebruik van een ionenwisselaar. Volgens een aantal fabrikanten zorgt de toename van natrium voor corrosie in de apparatuur. Overige nadelen van ionenwisselaars zijn dat u ze niet zelf kunt monteren en dat ze erg groot zijn en blijvend onderhoud vragen. Aanschaf van een ionenwisselaar kost bovendien minstens € 1500,- met daarnaast ongeveer € 200,- jaarlijkse kosten voor navullingen. Bestaande kalkaanslag wordt niet verwijderd met een ionenwisselaar.
Ons waterontharder advies is dan ook: niet doen! Calconditioner is geen ionenwisselaar.

Waterontharder met koolstoffilters

Waterontharder met koolstoffilters zijn niet interessant voor woonhuizen Een waterontharder op basis van koolstof werkt hetzelfde als het filter van een tropisch aquarium. Een filter is interessant in gebieden waar de waterkwaliteit dubieus is. In ons land is kraanwater echter van een hoge kwaliteit. Dat water hoeft dan ook niet gefilterd te worden. Waterontharders op basis van koolstoffilters filteren naast de vervelende kalkdeeltjes bovendien ook gezonde mineralen uit het water. Deze apparaten zijn moeilijk zelf te plaatsen en moeten regelmatig vervangen worden. Aanschaf van een koolstoffilter kost daarnaast minstens € 3000,- met daarbij ongeveer € 200,- jaarlijkse kosten voor onderhoud (filters). Bestaande kalkaanslag wordt niet verwijderd met koolstoffilters. Ons waterontharder advies is dan ook: niet doen!
Ons waterontharder advies is dan ook: niet doen! Calconditioner is geen koolstoffilter.
De waardering van www.kalkaanslag.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 277 reviews.