Stel een vraag via whatsapp

Industrie & kalk

Stel een vraag via whatsapp

Industrie & kalk

Besparen op onderhoud en energie

Verstopte leidingen en sproeiopeningen, aanslag op verwarmingselementen, zonnecollectoren en koelvlakken van luchtbevochtigingsinstallaties, het zijn bekende problemen die onderhoud en downtime veroorzaken. Bovendien heeft de isolerende werking van kalkaanslag een nadelige invloed op de warmteafgifte van verwarmingselementen en warmtewisselaars. Bij een kalkaanslag van 2,5 millimeter is er al een rendementsverlies van gemiddeld 25%. Dat merkt u direct op uw energierekening!

Fysisch anti-kalkapparaat voor kalk- en legionella preventie

Kalkaanslag is niet alleen een voedingsbodem voor legionella maar ook de oorzaak van veel storingen
De elektronische Calconditioner rekent af met alle vormen van aanslag en corrosie in waterleidingen en apparatuur.
Legionellabacterie en watertemperatuur zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Vooral in stilstaand lauw water bij 25-40 graden Celsius vermenigvuldigt zij zich snel. Bij een temperatuur groter dan 55 graden Celsius sterft de legionellabacterie en dit gebeurt sneller naarmate de temperatuur hoger is. Koperen leidingen hebben bacterie werende eigenschappen, dit effect gaat echter verloren door kalkaanslag. De Calconditioner doodt geen legionellabacterie, maar vormt wel een overtuigend effectieve, milieuvriendelijke en preventieve oplossing tegen biofilm en kalkaanslag.

Werking van de Calconditioner

Kalkaanslag voorkomen kan flink besparen op onderhoudskosten
De werking van de Calconditioner berust op de inductie van gemoduleerde elektromagnetische golven (EM) die via korte, om de waterleiding gewonden inductiekabels, op het stilstaand of voorbij stromende water worden overgebracht.
Klik hier of op het plaatje voor de originele foto.

Het apparaat zelf komt niet in contact met het water. De EM-signalen planten zich in het water voort en beïnvloeden fysisch de structuur van de in het water aanwezige minerale zouten. Er vormen zich kleine poedervormige kristallen, die zich niet vasthechten aan leidingen en wanden. Deze methode is zeer doeltreffend, terwijl de chemische samenstelling van het water nauwelijks verandert. Ook reeds bestaande kalkaanslag wordt geleidelijk afgebroken.

Het resultaat

De Calconditioner zorgt voor een betere doorstroming in leidingen en apparatuur. Geen verstopte sproeiopeningen meer en sterke vermindering van kalkaanslag op aanslaggevoelige delen zoals: verwarmingselementen, warmtewisselaars, koelradiatoren van luchtbehandelingsinstallaties, boilers, geisers, mengkranen enz. Milieuvriendelijk; geen gebruik van kostbare en milieuonvriendelijke ontkalkings- of regeneratiemiddelen. Eenvoudige verwijdering van ontstane vlekken op wastafels, kranen en ander sanitair en wandtegels. En wasmiddelen werken beter!

Gegarandeerd resultaat!
Voldoet aan RW TUV GS veiligheidskeur. Door diverse laboratoria getest. 3 jaar fabrieksgarantie. De Calconditioner is een Nederlands product.

Calconditioner RC2000

Industriële waterontharder RC2000

Technische specificaties:

Prijs
€ 1200 excl BTW
Capaciteit
9000 liter/uur
Diameter
28 tot 42 mm
Verbruik
10 Watt
Breed
213 mm
Hoog
185 mm
Diep
84 mm
Materiaal
ABS
Veiligheidstype
IP65
EAN code
7432238694622

Calconditioner waterontharder Type RC 2000 is bestemd voor de industriële markten en voor appartementen/woonunits meervoudig. De ABS behuizing (veiligheidstype IP65) maakt montage in vuile, vochtige en warme ruimten mogelijk.
Deze ontharders werken optimaal voor waterleidingen met een minimum diameter van 28 mm en maximaal 42 mm.

Levertijd maximaal 12 werkdagen

Calconditioner RC3000

Industriële waterontharder RC2000

Technische specificaties:

Prijs
€ 1800 excl BTW
Capaciteit
20.000 liter/uur
Diameter
42 tot 80 mm
Verbruik
14 Watt
Breed
213 mm
Hoog
185 mm
Diep
84 mm
Materiaal
ABS
Veiligheidstype
IP65
EAN code
7432238694639

Calconditioner waterontharder Type RC 3000 is bestemd voor de industriële markten en voor appartementen/woonunits meervoudig. De ABS behuizing (veiligheidstype IP65) maakt montage in vuile, vochtige en warme ruimten mogelijk.
Deze ontharders werken optimaal voor waterleidingen met een minimum diameter van 42 mm en maximaal 80 mm.

Levertijd maximaal 12 werkdagen

Calconditioner RC4000

Industriële waterontharder RC2000

Technische specificaties:

Prijs
€ 2400 excl BTW
Capaciteit
50.000 liter/uur
Diameter
80 tot 135 mm
Verbruik
18 Watt
Breed
213 mm
Hoog
185 mm
Diep
84 mm
Materiaal
ABS
Veiligheidstype
IP65
EAN code
7432238694646

Calconditioner waterontharder Type RC 4000 is bestemd voor de industriële markten en voor appartementen/woonunits meervoudig. De ABS behuizing (veiligheidstype IP65) maakt montage in vuile, vochtige en warme ruimten mogelijk.
Deze ontharders werken optimaal voor waterleidingen met een minimum diameter van 80 mm en maximaal 135 mm.

Levertijd maximaal 12 werkdagen

Montage

Industriële waterontharderKalkaanslag indistrie
De Calconditioner kan op iedere gewenste plaats op de waterleiding worden gemonteerd. De installatie hoeft niet buiten gebruik te worden gesteld, dus…. géén installatiekosten, geen downtime en snel operatief.

De installatie vereist geen speciale vaardigheden en kan eenvoudig in eigen beheer worden uitgevoerd.

Snelle levering met PostNL veilig betalen met ideal