Stel een vraag via whatsapp

Industrie & kalk

Stel een vraag via whatsapp

Industrie & kalk

Besparen op onderhoud en energie

Verstopte leidingen en sproeiopeningen, aanslag op verwarmingselementen en koelvlakken van luchtbevochtigingsinstallaties zijn bekende problemen die kunnen leiden tot ongeplande onderhoudswerkzaamheden en stilstand. Bovendien heeft kalkaanslag een negatieve invloed op de warmteafgifte van verwarmingselementen en warmtewisselaars vanwege de isolerende werking. Zelfs een dunne laag van slechts 2,5 millimeter kalkaanslag kan het rendementsverlies gemiddeld op laten lopen tot 25%. Dit heeft niet alleen invloed op uw energierekening, maar kan ook de efficiëntie van uw systeem aanzienlijk verminderen. Om deze problemen te voorkomen en uw systeem optimaal te laten presteren, is effectieve bestrijding van kalkaanslag van groot belang.
Kalkaanslag op verwarmingselementen, koelvlakken en luchtbevochtigingsinstallaties

Kalk- en legionellapreventie

Een belangrijk aandachtspunt bij water is de aanwezigheid van de legionellabacterie en de bijbehorende watertemperatuur. Vooral in stilstaand lauw water tussen 25-40 graden Celsius kan deze bacterie zich snel vermenigvuldigen. Echter, bij een temperatuur boven de 55 graden Celsius sterft de legionellabacterie, en dit proces verloopt nog sneller bij hogere temperaturen. Koperen leidingen hebben van nature een antibacteriële werking, maar deze eigenschap gaat verloren door de vorming van kalkaanslag. De Calconditioner doodt geen legionellabacterie, maar biedt wel een milieuvriendelijke en overtuigend effectieve preventieve oplossing tegen de vorming van biofilm en kalkaanslag.

Met de elektronische Calconditioner kunt u definitief afrekenen met alle vormen van aanslag en corrosie in uw waterleidingen en apparatuur.

Industrie kalkaanslag op koelsystemen

De werking

De Calconditioner werkt op basis van de inductie van gemoduleerde elektromagnetische golven (EM) die via korte inductiekabels om de waterleiding worden overgedragen naar het stilstaande of stromende water. Het apparaat zelf komt niet in contact met het water. De EM-signalen verspreiden zich in het water en beïnvloeden fysiek de structuur van de minerale zouten die aanwezig zijn in het water. Hierdoor ontstaan kleine poedervormige kristallen die zich niet hechten aan leidingen en wanden. Deze methode is zeer effectief en de chemische samenstelling van het water blijft vrijwel onveranderd. Ook reeds aanwezige kalkaanslag wordt geleidelijk afgebroken.

Montage kan eenvoudig in eigen beheer worden uitgevoerd.

Industrie kalkaanslag op koelsystemen

Monteren

De Calconditioner kan op elke gewenste locatie op de waterleiding worden geïnstalleerd. Er is geen noodzaak om de installatie buiten werking te stellen, wat betekent dat er geen installatiekosten, geen stilstand en een snelle inbedrijfstelling zijn. De installatie vereist geen speciale vaardigheden en kan eenvoudig intern worden uitgevoerd.

Het resultaat

Met de Calconditioner verbetert de doorstroming in leidingen en apparatuur. Verstopte sproeiopeningen behoren tot het verleden en er is aanzienlijk minder kalkaanslag op kwetsbare onderdelen, zoals verwarmingselementen, warmtewisselaars, koelradiatoren van luchtbehandelingsinstallaties, boilers, geisers, mengkranen en meer. Deze methode is milieuvriendelijk omdat er geen gebruik wordt gemaakt van dure en schadelijke ontkalkings- of regeneratiemiddelen.

 

Gegarandeerd resultaat!
Voldoet aan RW TUV GS veiligheidskeur.
Door diverse laboratoria getest.
3 jaar fabrieksgarantie.
De Calconditioner is een Nederlands product.

Calconditioner RC2000

Industriële waterontharder RC2000

Technische specificaties:

Prijs
€ 1200 excl BTW
Capaciteit
9000 liter/uur
Diameter
28 tot 42 mm
Verbruik
10 Watt
Breed
213 mm
Hoog
185 mm
Diep
84 mm
Materiaal
ABS
Veiligheidstype
IP65
EAN code
7432238694622

Calconditioner waterontharder Type RC 2000 is bestemd voor de industriële markten en voor appartementen/woonunits meervoudig. De ABS behuizing (veiligheidstype IP65) maakt montage in vuile, vochtige en warme ruimten mogelijk.
Deze ontharders werken optimaal voor waterleidingen met een minimum diameter van 28 mm en maximaal 42 mm.

Levertijd maximaal 12 werkdagen

Calconditioner RC3000

Industriële waterontharder RC2000

Technische specificaties:

Prijs
€ 1800 excl BTW
Capaciteit
20.000 liter/uur
Diameter
42 tot 80 mm
Verbruik
14 Watt
Breed
213 mm
Hoog
185 mm
Diep
84 mm
Materiaal
ABS
Veiligheidstype
IP65
EAN code
7432238694639

Calconditioner waterontharder Type RC 3000 is bestemd voor de industriële markten en voor appartementen/woonunits meervoudig. De ABS behuizing (veiligheidstype IP65) maakt montage in vuile, vochtige en warme ruimten mogelijk.
Deze ontharders werken optimaal voor waterleidingen met een minimum diameter van 42 mm en maximaal 80 mm.

Levertijd maximaal 12 werkdagen

Calconditioner RC4000

Industriële waterontharder RC2000

Technische specificaties:

Prijs
€ 2400 excl BTW
Capaciteit
50.000 liter/uur
Diameter
80 tot 135 mm
Verbruik
18 Watt
Breed
213 mm
Hoog
185 mm
Diep
84 mm
Materiaal
ABS
Veiligheidstype
IP65
EAN code
7432238694646

Calconditioner waterontharder Type RC 4000 is bestemd voor de industriële markten en voor appartementen/woonunits meervoudig. De ABS behuizing (veiligheidstype IP65) maakt montage in vuile, vochtige en warme ruimten mogelijk.
Deze ontharders werken optimaal voor waterleidingen met een minimum diameter van 80 mm en maximaal 135 mm.

Levertijd maximaal 12 werkdagen

Snelle levering met PostNL veilig betalen met ideal