Stel een vraag via whatsapp

Hoe hard is mijn water

Stel een vraag via whatsapp

Hoe hard is mijn kraanwater

Wist je dat de waterhardheid in jouw gemeente bepaalt hoeveel last je hebt van kalkaanslag? Hoe meer opgeloste calcium en magnesiumzouten zich in het water bevinden, hoe “harder” het water is. Niet iedere gemeente heeft dezelfde waterhardheid. De bron van drinkwater – vaak grondwater – is overal in Nederland van een andere kwaliteit, en een andere hardheid.

De meeste gemeenten hebben een hoge waterhardheid met veel kalkaanslag tot gevolg. Apparaten zoals wasmachines, vaatwassers en CV-ketels verbruiken als gevolg van kalkafzetting op hun verwarmingselementen veel meer energie. Bovendien gaan deze apparaten sneller kapot. Gelukkig bestaat er voor dit probleem een eenvoudige oplossing. Met Calconditioner wordt leidingwater op een eenvoudige manier zacht gemaakt.

Gratis waterhardheid opvragen van uw woonplaats

Scroll naar beneden om te kijken wat de waterhardheid is van jouw gemeente .

De Nederlandse waterhardheid, hoe zit dat precies?

Hoe meer kalk er in leidingwater zit, hoe “harder” het water is. De hardheid van water wordt door de Nederlandse drinkwaterbedrijven uitgedrukt in de Duitse hardheidsgraad (dH). Bij een hardheid hoger dan 4,0 dH heb je al last van hinderlijke kalkafzetting. Bij een hardheid van meer dan 5,5 dH kan kalkaanslag onherstelbare materiële schade aanrichten.

Mixen

In een aantal gemeenten is het grondwater zo hard dat het niet wordt toegestaan. Daarom mixt men dit met minder hard water uit een naburige gemeente. Daardoor blijft het drinkwater onder het toegestane maximum qua hardheid. Maar de gemeente met oorspronkelijk zacht water heeft nu ook harder water. Het resultaat is dat het drinkwater in steeds meer gemeenten erg hard is en dat merk je bijvoorbeeld aan je energierekening.
Alle gemeenten van de provincies: Groningen, Friesland (Fryslân), Drenthe, Overijssel, Flevoland , Gelderland , Utrecht, Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg.
4 of hoger? Klik hier voor de oplossing en stop energieverspilling.
 
 

Waterontharder CC1500

199,00

Woning 2-6 personen

Besparing
€ 200 – 300

Capaciteit
1500 liter/uur

Afmetingen
11 x 7 x 5 cm

Garantie
3 jaar

Levensduur
20 jaar

EAN code
7432238693687

Ook te koop bij

✅ 90 dagen bedenktijd
✅ Gratis verzenden
✅ Voor 15:00 besteld, morgen in huis
Hard water dat boven de zestig graden wordt verwarmd veroorzaakt schade aan leidingen en apparaten. Door verhitting van het water vormt zich een harde neerslag van calcium en magnesium mineralen. Die neerslag of kalkaanslag zorgt voor verstopte leidingen, kapotte CV-ketels en slecht functionerende verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwasmachines of wasmachines. Ook de geiser of boiler loopt door deze kalkaanslag gevaar. Tegenwoordig worden die namelijk – vanwege de huidige legionella beheersmaatregelen – boven de vijfenzestig graden Celsius ingesteld. Daardoor ontstaat er vaker en meer kalkafzetting in de boiler of geiser dan vroeger.

Wat doet hard water?

Calconditioner maakt water zacht

Heb je genoeg van kalkaanslag en de nadelige gevolgen daarvan, en wil je daar op een eenvoudige wijze iets aan doen? Dat kan met Calconditioner. Daarmee geniet je van zacht water en verdwijnt bovendien de bestaande kalkaanslag uit je apparaten en leidingen. Calconditioner zorgt er namelijk voor dat de kalk- en magnesiumdeeltjes in hard water niet meer aan elkaar plakken. Daardoor vermijd je toekomstige kalkaanslag en laten reeds vastzittende deeltjes vanzelf los. Meer weten over kalkaanslag? Lees ons blog.

Kokendwaterkraan kapot door kalkaanslag

Quooker, Howat, Selsiuz, Grohe

Kalkaanslag ontstaat boven de 60 graden. Een kokendwaterkraan gaat tot 100 graden. Kalkaanslag hoopt zich op, en die mooie kokendwaterkraan gaat kapot.
lees meer
Energie besparen verwarming boiler ketel combiketel

Cv ketel ontkalken

Hard water veroorzaakt kalkafzetting in de warmtewisselaar van van iedere cv- of combi-ketel. Hierdoor ontstaat een blokkade voor de warmtestroom en dat veroorzaakt energieverspilling. lees meer
Kalkaanslag van natuursteen verwijderen schoonmaken

Natuursteen

Voorkom kalkaanslag op natuursteen. Het verwijderen van kalkaanslag tast namelijk ook de natuurlijk aanwezige kalksteen aan. Hierdoor worden keukens en badkamers ruw en dof. lees meer
Snelle levering met PostNL veilig betalen met ideal