Cv ketel ontkalken

Cv ketel ontkalken

Hard water veroorzaakt kalkafzetting in de warmtewisselaar van van iedere cv- of combi-ketel. Kalkaanslag geleidt warmte ongeveer 400 keer minder goed dan koper. Hierdoor ontstaat een blokkade voor de warmtestroom. Het water wordt minder warm en het duurt langer voordat het water op temperatuur komt. U merkt dat bijvoorbeeld aan uw keukenkraan. Ook kokend water kranen gaan slechter werken door kalkaanslag. Die extra tijd dat de ketel hierdoor staat te stoken kan zomaar oplopen tot 25%. Als je dat kunt voorkomen is dat een forse bezuiniging op energie. Bekijk de andere voordelen of neem een kijkje in onze winkel 🛒.

Duurzaam en nooit meer kalkaanslag

Waterontharder CC1500

119,00

Geschikt voor elke woning

Besparing
€ 200 – 300
Gemiddelde energiebesparing per jaar bij een meerpersoons huishoudenGemiddelde energiebesparing per jaar bij een meerpersoons huishouden
Capaciteit
1500 liter/uur
Dat is 40 liter per minuut, een open kraan verbruikt ongeveer 10 liter per minuutDat is 40 liter per minuut, een open kraan verbruikt ongeveer 10 liter per minuut
Afmetingen
11 x 7 x 5 cm
Garantie
3 jaar
Levensduur
20 jaar
Dat is de te verwachten levensduur op basis van ervaringen van gebruikersDat is de te verwachten levensduur op basis van ervaringen van gebruikers
EAN code
7432238693687
Verwarming blijft koud. Radiator niet warm.

Warmtewisselaars verstoppen door kalkaanslag. Hoewel de verwarming nog steeds werkt, is het rendement veel lager dan voorheen. Nu moet de ketel langer en harder stoken om het water op de gewenste temperatuur te krijgen. Vaak zien mensen de kalkaanslag op de kraan en douchekop en denken dat dit het enige probleem is dat wordt veroorzaakt door hard water, maar het probleem zit dus vooral in de leidingen en apparaten.

De Calconditioner voorkomt kalkaanslag en gaat bestaande kalkaanslag laag voor laag verwijderen uit apparaten die je al een tijd gebruikt. Het is dus nooit te laat om er mee te beginnen! Na zes maanden tot twee jaar zijn alle apparaten, warmtewisselaars en leidingen gegarandeerd schoon. De Calconditioner waterontharder is bovendien een goede investering die zichzelf snel terugverdient. Je bespaart tot 50% op schoonmaakmiddelen, tot 30% op energie en je voorkomt dure reparaties. Deze besparing kan voor een gemiddeld gezin oplopen tot honderden euro’s per jaar.
Combiketel ontkalken geeft hoger rendement en spaart gas

Calconditioner maakt apparaten zuiniger met energie door de isolerende laag kalkaanslag te verwijderen. Water komt daardoor sneller op temperatuur en dat levert al snel een bezuiniging op van 30% op de energierekening. Goed voor het milieu en voor de huishoudportemonnee. En, ook niet onbelangrijk, lager energiegebruik = beter energielabel = hogere verkoopwaarde van een woning. Kijk in onze winkel, de aanschaf valt reuze mee.

Hij zit nu een week op de waterleiding. Met de Quooker merk ik dat de kraan soepeler begint te werken en dat na nog geen week!! Super uitvinding!

L. de Hove

Je merkt al snel dat het werkt. Vooral veel minder kalk in de douche en het kraanwater is sneller warm en veel heter. En, zoals beloofd de volgende dag in huis.

L. van Workum

Betrouwbaar en netjes op tijd geleverd. Zijn zeer tevreden over het resultaat tot nu toe. Calconditioner is een uitstekend product.

W Stout

Snelle levering met PostNL veilig betalen met ideal
Webshopchecker score
Webwinkelkeur score