Stel een vraag via whatsapp

Huidproblemen: oorzaak en oplossingen

Stel een vraag via whatsapp

Huidproblemen: oorzaken en oplossingen

Huidaandoeningen: een vaak vergeten oorzaak

Huidproblemen komen helaas vrij veel voor bij mensen van alle leeftijden en achtergronden. Het kan gaan om puistjes, eczeem, rosacea, psoriasis, droge huid en nog veel meer. Deze problemen kunnen zowel fysiek als emotioneel pijn doen en een impact hebben op het dagelijks leven. Er zijn verschillende oorzaken voor huidproblemen. In dit artikel bespreken we de invloed van waterhardheid op enkele van de meest voorkomende huidproblemen.
Allergisch voor wol jeuk

Dermatologen adviseren zacht water

Huidaandoeningen worden deels bepaald door genetische factoren. Maar ook de omgeving speelt een belangrijke rol. De hardheid van jouw leidingwater kan een directe oorzaak zijn voor meer droogheid, jeuk, en een pijnlijke huid. Calconditioner maakt het water zacht waardoor je deze klachten aanzienlijk verminderen. Dus heb je last van klachten zoals een droge of geïrriteerde huid, psoriasis of eczeem? Dan is de kans groot dat die klachten veel vervelender worden door het gebruik van hard water. Calconditioner kan het leven dan een stuk aangenamer maken.
De prijs valt reuze mee, bekijk onze producten in de webshop.
Water en zeep reinigen de huid, maar tegelijkertijd worden daardoor de huidvetten letterlijk weggespoeld. Hierdoor verliest de huid veel vocht. Mensen met jeukende en droge handen hebben de neiging om deze minutenlang een onder stromend koud kraanwater te houden omdat dit de jeuk stilt. Door hard water worden de handen nog pijnlijker dan vóór het spoelen en de jeuk komt nog heftiger terug.
Gek van de jeuk droge huid
Als water warm wordt gemaakt dan gaan calcium mineralen aan elkaar hechten en vormen scherpe kristallen. Dit is voor iedereen onaangenaam maar voor mensen met huidklachten is dat erg pijnlijk. Water kan dan voelen als schuurpapier. Onze Calconditioner voorkomt dat kalkdeeltjes harde kristallen kunnen vormen. Pijn en jeuk worden duidelijk veel minder door gebruik van onze Calconditioner waterontharder. Gebruikers met huidproblemen zoals psoriasis en eczeem hebben er erg veel baat bij.
Veelvuldig water gebruiken om uw handen te wassen tijdens het uitoefenen van uw beroep geeft een verhoogd risico op een droge huid. Verpleegkundigen, artsen, schoonmakers, koks, monteurs en horeca medewerkers komen vaak in contact met water, zeep en reinigingsmiddelen. Dit zorgt er voor dat hun huidvetten sneller kunnen oplossen. Als dat dagelijks gebeurt begrijpt u dat de kans op een uitgedroogde en geïrriteerde huid aanwezig is. Doordat klachten verergeren wordt het zo steeds lastiger uw beroep goed uit te kunnen voeren. Door Calconditioner te gebruiken wordt het water direct zachter en is minder zeep nodig. Dat vermindert uw klachten al snel.

Onderzoek

Het SWET-onderzoek in Engeland onderzocht het verband tussen waterhardheid en huidproblemen. Dat gaf opvallende resultaten. Er wordt door wetenschappers nog onderzoek gedaan naar de precieze relatie tussen hard water en huidproblemen. Maar er zijn inmiddels veel succesverhalen bij het overstappen op zacht water. Daardoor mogen we gerust stellen dat zacht water bij veel mensen een verzachtend effect heeft. Huidproblemen zoals eczeem, psoriasis en droogheid werden aanzienlijk minder vervelend ervaren.
Snelle levering met PostNL veilig betalen met ideal