Stel een vraag via whatsapp

Het belang van een waterontharder

Stel een vraag via whatsapp

Het belang van een waterontharder

Calconditioner werkt

Hard water schade kan veroorzaken aan leidingen, wasmachines, boilers en andere apparaten die water gebruiken. Het Amerikaanse instituut Water Quality Research, heeft het effect van fysische waterontharders, zoals de Calconditioner, laten onderzoeken. Het onderzoek laat zien dat het rendement van boilers, door het gebruik van hard water, met maar liefst 48% kan teruglopen. Boilers achter een waterontharder behielden hun oorspronkelijke prestatievermogen wel. Voor geisers en cv-ketels met warmwatervoorziening gelden vergelijkbare uitkomsten.
Kiwa onderzoek Calconditioner waterontharder

Kiwa  Test

De naam KIWA betekent oorspronkelijk Keurings Instituut voor Waterleiding Artikelen. Inmiddels is KIWA een Europees instituut dat zich onder meer bezig houdt met het certificeren van processen, producten, medewerkers en organisaties.

In het Kiwa magazine BTO 2000.01 staat een uitgebreid verslag van de invloed van een elektronische waterontharder op de kwaliteit van het water. Getest werd voornamelijk of het ontbreken van kalkaanslag voor een hogere koperafgifte in het water zou zorgen.

Het tegendeel bleek waar. Door het verwijderen/voorkomen van kalk in de leiding ontstaat een zeer dunne en harde beschermlaag waardoor de afgifte van koper juist lager werd.

Ook het Amerikaanse onderzoeksbureau Battelle Institute heeft onderzoek gedaan. De uitslag: één van de allerbeste manieren om in een huishouden energie te besparen is door het installeren van een waterontharder. Alle onderzochte apparatuur, van douchekoppen tot vaatwassers, bleef met het gebruik van een waterontharder als nieuw functioneren. De apparaten bleven schoon en verloren geen vermogen. In boilers en geisers kan daardoor met een waterontharder de energiebesparing oplopen tot bijna 50%. Met een waterontharder bespaar je niet alleen op energiekosten, maar ook op reparaties.
"Getting Smart" van de Water Quality Association is bedoeld om milieubeheer en het behoud van hulpbronnen te bevorderen.

“Getting Smart” van de Water Quality Association (WQA) is bedoeld om milieubeheer en het behoud van hulpbronnen te bevorderen.

WQA zocht advies bij de meest gerespecteerde professionals in de industrie en wendde zich tot actueel wetenschappelijk onderzoek bij het ontwikkelen van deze publicaties.

Een apparaat voor fysieke waterbehandeling (zoals Calconditioner, red.) wijzigt de eigenschappen van water op fysieke wijze in plaats van op chemische of mechanische wijze. Apparaten voor fysische waterbehandeling voegen geen chemische substantie(s) aan de te behandelen waterstroom toe. Apparaten voor fysieke waterbehandeling maken gebruik van een reeks processen, waaronder door inductie, elektronische, elektrostatische en elektromagnetische technologieën.

Uit weer een ander onderzoek blijkt dat douchekoppen door het gebruik van hard water in anderhalf jaar 75% van hun ‘straalkracht’ kunnen verliezen. Wasmachines en vaatwassers die hard water gebruikten moesten eigenlijk al na dertig dagen ontkalkt worden. Dat is natuurlijk niet mis. Daarom is een waterontharder eigenlijk onmisbaar in iedere woning.

Een waterontharder is om vele redenen een geweldige toevoeging aan elk huis.

Op deze website energie.gov van de Amerikaanse overheid staat:

Een waterontharder is om vele redenen een geweldige toevoeging aan elk huis. Ze zijn vooral nuttig in gebieden waar de waterhardheid hoog is.

Een waterontharder voorkomt dat mineralen zich afzetten. Voordelen:

  • Bespaart geld (energie)
  • Zorg voor schoner haar en een zachtere huid
  • Wasgoed wordt weer wit en zacht
  • Schone borden en glazen beter
  • Verminder de tijd besteed aan het schoonmaken
  • Maak drinkwater helderder en lekkerder
Leidingwater, ook in Nederland, bevat calcium en magnesium dat neerslaat in leidingen, kranen en apparatuur, zoals combi-ketels en wasmachines. Deze kalkaanslag vermindert de levensduur en de prestaties van apparaten. Bovendien gaat er door deze kalkaanslag steeds meer energie verloren. In de Verenigde Staten is een waterontharder standaard in een huishouden. Waterontharders worden ook in Nederland steeds populairder. In ons land blijkt de grootste ergernis over kalkaanslag te gaan over kringen en korsten op sanitair, verstopte douchekoppen, vlekkerige douchewanden, aangekoekte waterkokers en verstopte koffiemachines. Niet iedereen is zich blijkbaar bewust van de verborgen gevolgen van hard water: energieverspilling en daardoor hoge kosten.
Bekijk onze oplossingen voor woonhuizen of voor de Industrie.
Snelle levering met PostNL veilig betalen met ideal