Waterontharder test 2022

Calconditioner werkt

Het Amerikaanse instituut Water Quality Research, heeft het effect van fysische waterontharders, zoals de Calconditioner, laten onderzoeken. Het onderzoek laat zien dat het rendement van boilers, door het gebruik van hard water, met maar liefst 48% kan teruglopen. Boilers achter een waterontharder behielden hun oorspronkelijke prestatievermogen wel. Voor geisers en CV-installaties met warmwatervoorziening gelden vergelijkbare uitkomsten.

Kalkafzetting in wasmachine

Ook het Amerikaanse onderzoeksbureau Battelle Institute heeft onderzoek gedaan. De uitslag: één van de allerbeste manieren om in een huishouden energie te besparen is door het installeren van een waterontharder. Alle onderzochte apparatuur, van douchekoppen tot vaatwassers, bleef met het gebruik van een waterontharder als nieuw functioneren. De apparaten bleven schoon en verloren geen vermogen. In boilers en geisers kan daardoor met een waterontharder de energiebesparing oplopen tot bijna 50%. Met een waterontharder bespaar je niet alleen op energiekosten, maar ook op reparaties.

Zacht water is…..
bijvoorbeeld een kalkvrije douchekop

Uit weer een ander onderzoek blijkt dat douchekoppen door het gebruik van hard water in anderhalf jaar 75% van hun ‘straalkracht’ kunnen verliezen. Wasmachines en vaatwassers die hard water gebruikten moesten eigenlijk al na dertig dagen ontkalkt worden. Dat is natuurlijk niet mis. Daarom is een waterontharder eigenlijk onmisbaar in iedere woning.

Leidingwater, ook in Nederland, bevat calcium en magnesium dat neerslaat in leidingen, kranen en apparatuur, zoals CV-ketels en wasmachines. Deze kalkaanslag vermindert de levensduur en de prestaties van apparaten. Bovendien gaat er door deze kalkaanslag steeds meer energie verloren. In de Verenigde Staten is een waterontharder standaard in een huishouden. Waterontharders worden ook in Nederland steeds populairder. In ons land blijkt de grootste ergernis over kalkaanslag te gaan over kringen en korsten op sanitair, verstopte douchekoppen, vlekkerige douchewanden, aangekoekte waterkokers en verstopte koffiemachines. Niet iedereen is zich blijkbaar bewust van de verborgen gevolgen van hard water: energieverspilling en daardoor hoge kosten.
Bekijk onze oplossingen voor woonhuizen of voor de Industrie.

Duurzaam en nooit meer kalkaanslag

Waterontharder CC1500

119,00

Geschikt voor elke woning

Besparing
€ 200 – 300
Gemiddelde energiebesparing per jaar bij een meerpersoons huishoudenGemiddelde energiebesparing per jaar bij een meerpersoons huishouden
Capaciteit
1500 liter/uur
Dat is 40 liter per minuut, een open kraan verbruikt ongeveer 10 liter per minuutDat is 40 liter per minuut, een open kraan verbruikt ongeveer 10 liter per minuut
Afmetingen
11 x 7 x 5 cm
Garantie
3 jaar
Levensduur
20 jaar
Dat is de te verwachten levensduur op basis van ervaringen van gebruikersDat is de te verwachten levensduur op basis van ervaringen van gebruikers
EAN code
7432238693687

Hij zit nu een week op de waterleiding. Met de Quooker merk ik dat de kraan soepeler begint te werken en dat na nog geen week!! Super uitvinding!

L. de Hove

Je merkt al snel dat het werkt. Vooral veel minder kalk in de douche en het kraanwater is sneller warm en veel heter. En, zoals beloofd de volgende dag in huis.

L. van Workum

Betrouwbaar en netjes op tijd geleverd. Zijn zeer tevreden over het resultaat tot nu toe. Calconditioner is een uitstekend product.

W Stout

Snelle levering met PostNL veilig betalen met ideal
Webshopchecker score
Webwinkelkeur score