Stel een vraag via whatsapp

Veel voorkomende vragen

Stel een vraag via whatsapp

Veel voorkomende vragen

Waar blijft de kalk?

Calconditioner verwijdert geen kalkdeeltjes uit het water, maar geeft ze een tijdelijke lading om ze “onschadelijk” te maken. Deze slimme technologie voorkomt dat deze deeltjes zich aan oppervlakken hechten of aan elkaar klitten. Hierdoor wordt kalkaanslag effectief voorkomen, terwijl de essentiële en gezonde mineralen zoals calcium en magnesium behouden blijven.

Welke Calconditioner moet ik kiezen?

Voor huishoudelijk gebruik zijn er verschillende uitvoeringen. De keuze wordt bepaald door hoeveel water je gebruikt. De CC1500 is de beste keuze voor een woning. Wil je alleen een boiler of heetwaterkraan beschermen dan is een CC750 voldoende. Voor grootverbruikers (villa’s, horeca, sportschool) is er de CC2500. Ook voor de industrie zijn er een aantal modellen.

Wat is nodig om te kunnen monteren?

Er zijn twee rechte stukjes leiding nodig van ongeveer 7 centimeter of een aaneengesloten vrij en recht stuk van minimaal 14 cm. Zelfs als er veel koppelingen (moeren) zijn en daardoor weinig vrije leiding is monteren mogelijk. Kijk op de pagina zelf monteren voor meer informatie. Verder is er stroom nodig dus een stopcontact in de buurt. De standaard aansluitkabel is 1,5 meter. Daar hebben we eventueel verlengsnoertjes voor van 1 tot 10 meter. Heb je dat nodig zet dat dan bij “extra” bij de bestelling, dan regelen we dat. En twijfel je of het wel kan? Mail ons een paar foto’s waarop de omgeving van de watermeter en/of hoofdkraan goed te zien is en we bekijken of het kan en zo ja, hoe dat dan moet.

Het lampje knippert, is dat goed?

Afhankelijk van het model kan er een groen, blauw of oranje lampje op het apparaat zitten. Alle lampjes knipperen maar bij de felle lampjes zie je dat bijna niet. Bij een aantal modellen is de felheid getemperd waardoor het knipperen goed te zien is. Knipperen en continue branden zijn daarom beide goed.

Werkt Calconditioner ook met kunststof leidingen?

Ja, de Calconditioner werkt op koperen, kunststof, aluminium en stalen leidingen.

Is de werking van Calconditioner bewezen?

Ja, er is wetenschappelijk bewijs dat Calconditioner werkt. De Calconditioner is al in de jaren 80 op de markt gebracht. In die periode zijn er veel onderzoeken gedaan zoals o.a. gepubliceerd in het toonaangevende wetenschappelijke tijdschrift Nature, Effects of electromagnetic treatment of hot water en een TNO-rapport. Calconditioner is een gepatenteerd product, klik hier om dit patent te bekijken.

Tegenvallend resultaat

Tegenvallend resultaat is bijna altijd het gevolg van een verkeerde plaatsing. De kwaliteit van de spoel is belangrijk. Ook de plaats van monteren. Twijfel je over de juiste plaats dan geven wij graag gratis advies. Stuur ons foto’s van de hoofdleiding en/of watermeter en onze technische dienst helpt je verder. Valt het resultaat na een aantal weken na plaatsing tegen, maak dan een foto van het gemonteerde apparaat en de omgeving dan kijken wij of er iets moet veraneren aan de plaatsing. Foto’s mogen per   ✉ e-mail   of   Stel een vraag via whatsappwhatsapp.

Lampje ontkalken op koffiezetter brandt, hoe kan dat?

Dat lijkt vreemd maar dat lampje gaat branden na een vooraf ingesteld aantal kopjes koffie. Het apparaat meet niet of er kalkaanslag in het apparaat zit. Tevens doen ze dit voor de verkoop van dure antikalk tableten. Je kunt dat lampje gewoon negeren.

Moet de verf er eerst af?

Anti kalk elektromagneetNee. Verf op de leiding is geen probleem. Ook het kunststof omhulsel, dat de laatste jaren vaak gebruikt wordt, is geen probleem. Zorg wel dat je een recht stukje leiding gebruikt. Er zijn twee rechte stukjes nodig van ongeveer 7 centimeter of een aaneengesloten stuk van minimaal 14 cm. Kijk eventueel ook op de pagina zelf monteren voor meer informatie.

Waarom zie ik toch kalkaanslag in mijn waterkoker?

Dat kan eigenlijk alleen als je altijd water in de waterkoker laat staan. Calconditioner zorgt ervoor dat kalkdeeltjes niet langer blijven plakken door de lading van die kalkdeeltjes te veranderen. De kalkdeeltjes blijven ongeveer 70 uur na het passeren van de Calconditioner in een toestand waarin ze nergens aan vast willen plakken. Daarna vervallen ze langzaam weer in de oude toestand. Laat je water in de waterkoker staan dan vallen de kalkdeeltjes naar de bodem en na verloop van tijd zullen ze alsnog gaan hechten aan het verwarmingselement. Overigens zul je ook dan merken dat de kalkaanslag veel eenvoudiger te verwijderen dan voorheen. Vaak is een beetje borstelen al voldoende. Dit tip geldt ook voor je stroomstrijkijzer. Gooi het strijkijzer én het vulbakje na gebruik leeg.

Staat jouw vraag er niet bij? Klik hier en e-mail ons!

Hoeveel stroom gebruikt een Calconditioner?

De Calconditioners voor huishoudelijk gebruik, CC750, CC1500 en CC2500, verbruiken ongeveer 2,5 kilowatt per jaar. Tot voor kort (2021) was dat minder dan 1 euro per jaar. Met de huidige stroomprijzen (2022) is dat 2 tot 3 euro per jaar.

Waarom is Calconditioner veel goedkoper andere merken?

Een Calconditioner koop je al vanaf € 159,00, terwijl de prijzen van andere merken oplopen tot wel € 2.800,00. Dat verschil in prijs ontstaat omdat Calconditioner alleen de kalkaanslag bestrijdt en niet de kalk zelf. Je kunt de Calconditioner bovendien zelf monteren. Andere merken maken gebruik van een andere techniek die veel kostbaarder en ongezonder is zoals het filteren van water of het omzetten van de ionen. Daarnaast zijn er bij Calconditioner geen onderhoudskosten terwijl de duurdere oplossingen steeds navulling nodig hebben.

De pH-waarde is bijna hetzelfde als voorheen, hoe kan dat?

Calconditioner haalt de kalkdeeltjes niet uit het water zoals een filtersysteem. Kalkdeeltjes (gezonde calcium mineralen) blijven in het water maar krijgen een andere elektromagnetische lading. Daardoor wordt kalkaanslag voorkomen. De kalkdeeltjes blijven dus wel in het water zweven en daardoor meet je geen afname als je de hoeveelheid kalkdeeltje in het water meet (pH-waarde).

Kort na aanschaf van de Calconditioner raakte mijn kraan verstopt, hoe kan dat?

Kalkdeelttjes in het zeefje van de kraanConditioner zorgt er voor dat nieuwe kalkdeeltjes in het water zich niet meer hechten aan leidingen en apparaten. Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt. Meestal wordt bestaande kalkaanslag fijn poeder dat met het water mee in de afvoer verdwijnt, daar heb je geen last van. Bij ernstig verkalkte leidingen of boilers zijn er soms kleine stukjes kalk die loskomen. Dit probleem lost zichzelf na verloop van tijd op. Maar als die los gekomen stukjes iets groter zijn dan kan het zeefje van de kraan verstopt raken. Je kunt dit eenvoudig oplossen door het zeefje van de kraan los te draaien en af te spoelen (zie plaatje). Na verloop van tijd zijn de leidingen schoon en komt dit niet meer voor.

Is waterontharder goed voor het milieu?

Ja, onze waterontharder is juist erg goed voor het milieu. Een waterontharder van Calconditioner gebruikt slechts een minimale hoeveelheid stroom maar bespaart veel stroom en gas. Dat is natuurlijk goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Met een waterontharder heb je ook veel minder zeepproducten nodig. Zeep is in zacht water namelijk veel effectiever. Het belangrijkste milieu argument echter is dat je met Calconditioner geen antikalkmiddelen meer hoeft te gebruiken. Die zijn erg schadelijk voor het milieu.

Is de Calconditioner eigenlijk niet gewoon een elektromagneet?

Nee. Magneten hebben wel een beperkte invloed op kalkdeeltjes in water, maar dan heb je wel een hele sterke magneet nodig en een magnetiseerbare kern. Water is niet magnetiseerbaar. En het bereik van een magneet is ook zeer beperkt, dus niet geschikt voor een volledig woonhuis. Calconditioner werkt met radiosignalen en de spoel is een antenne. Het signaal dat binnen de spoel ontstaat verstoort de cohesiekrachten van de kalkdeeltjes voor ongeveer 70 uur, in die periode willen ze nergens “aan vastplakken”, niet aan elkaar en ook niet aan leidingen en apparaten. Die verstoorde krachten worden overgedragen aan bestaande kalkaanslag waardoor ook deze langzaam afbreekt.

Hoe lang gaat het apparaat mee?

De levensduur van een Calconditioner waterontharder is, op basis van praktijk ervaring, tussen de 20 en 30 jaar. De behuizing en gebruikte elektronica zijn van hogewaardige kwaliteit. Bovendien is na de bouw de elektronica in purschuim verpakt om inwerking van vocht te voorkomen.

Is het gebruik van een Calconditioner wel gezond en veilig?

Ja. Calconditioner haalt calcium (kalk) en andere mineralen niet uit het water maar zorgt er voor dat deze niet in leidingen en apparaten blijven plakken. De samenstelling van het water blijft dus ongewijzigd waardoor er geen gezondheidsrisico’s zijn. Andere merken verwijderen mineralen uit het water of voegen stoffen toe. Als je water drinkt waar de belangrijkste mineralen uit zijn verwijderd ga je deze mineralen tekort komen. Dat is slecht voor je gezondheid. Ook het milieu heeft er baat bij omdat je geen antikalk middellen meer hoeft te gebruiken en flink energie bespaart.

Waarom haalt het waterleidingbedrijf de kalk er niet uit?

Dat lijkt voor de hand te liggen maar ze transporteren water veelal via betonnen buizen en daarin is kalkaanslag juist de automatische “dichter” van kleine lekkages. Dat staat allemaal uitgelegd in dit rapport: betonnen leidingen

Hoe komt het dat de koffie lekkerder smaakt met Calconditioner?

Calconditioner zorgt ervoor dat de kalkaanslag aan het verwarmingselement van het koffiezetapparaat verdwijnt. Daardoor kan het element water weer tot het kookpunt verwarmen en wordt de koffie met heet water gemaakt. Daardoor smaakt de koffie weer alsof je een nieuw koffiezetapparaat hebt.

Waarin is Calconditioner anders dan andere dure apparaten?

Kalkaanslag kan op twee manieren worden voorkomen. Je kunt op een dure manier alle kalkdeeltjes uit het water halen óf je maakt de kalkdeeltjes onschadelijk waardoor ze geen kalkaanslag meer vormen. Calconditioner doet het laatste. Bijkomend voordeel van de Calconditioner is dat ook bestaande kalkaanslag afgebroken wordt waardoor apparaten van binnen weer als nieuw worden.

Snelle levering met PostNL veilig betalen met ideal