Natuursteen

Deel via whatsapp
Deel via facebook

Natuursteen met kalkaanslag in badkamer of keuken

Natuursteen is een harde, compacte gesteente die uit steengroeven wordt gewonnen en die over het algemeen wordt gebruikt voor keukens en badkamers. Het is veerkrachtig en duurzaam. Zandsteen, kalksteen, leisteen, graniet of marmer worden veelvuldig gebruikt voor constructie en decoratie vanwege de compacte, kristallijne textuur en aders in een grote verscheidenheid aan kleuren. De mooie decoratie van natuursteen ontstaat omdat het gesteente niet overal dezelfde hardheid en samenstelling heeft. Kalksteen geeft diepte en een marmereffect aan natuursteen. Maar de aanwezigheid van kalksteen brengt ook een gevaar mee. Het verwijderen van kalkaanslag tast namelijk vaak ook de natuurlijk aanwezige kalksteen aan waardoor uw keuken of badkamer ruw en dof wordt.

Schoonmaakproducten


Bijna alle antikalk producten, inclusief azijn en citroen, zijn gebaseerd op zuur. Zuur maakt kalk week waardoor je die eenvoudig weg kunt poetsen. Bij natuursteen los het dan ook de in het steen aanwezige kalk op en dat wilt u niet. U kunt uw natuursteen testen door met een druppeltje antikalk middel of azijn op een onzichtbaar plekje. Gaat het schuimen dan wordt er kalk opgelost en mag u geen op zuur gebaseerd antikalk middel gebruiken.

Schoonmaakmiddel zelf maken

Om op zeker te spelen kunt u zelf een schoonmaakmiddel maken dat zogenaamd pH neutraal is. Niet zuur dus. Dat bestaat uit 3 delen afwasmiddel en 1 deel schoonmaakalcohol. Maar kalkaanslag krijgt u er moeilijk mee weg. En omdat kalkaanslag steeds blijft terugkomen poetst u langzaam maar zeker uw handen kapot en uw natuursteen wordt steeds doffer. Is er dan helemaal geen goede oplossing? Jawel, kalkaanslag voorkomen, want voorkomen is altijd beter dan genezen! En dat doe je met een waterontharder.

Waterontharder om kalkaanslag te voorkomen


Er zijn verschillende soorten waterontharders te koop. Dat begint bij 70 euro voor diverse magneet uitvoeringen tot duizenden euro’s voor ionisators en koolstoffilters. Op onze advies pagina leest u alles over de verschillen. In het kort komt het hier op neer dat magneten niet voldoen en de dure apparaten prima voldoen maar peperduur zijn en regelmatig bijgevuld moeten worden waardoor er ook steeds terugkerende kosten zijn. Onze Calconditioner waterontharder gaat uit van een ander principe: Als kalk uit het water halen duur is, laat het er dan in zitten maar maak het onschadelijk. 
Overweegt u een natuurstenen keuken, badkamer of vloer, installeer dan eerst een CalConditioner waterontharder zodat u lang plezier hebt van uw investering. Heeft u al natuursteen met kalkvlekken? Monteer dan eerst een CalConditioner om nieuwe aanslag te voorkomen en maak na 2 weken uw natuursteen schoon met HG natuursteen cement- en kalksluier verwijderaar.
Neem een kijkje in onze webshop, u koopt al een Calconditioner vanaf € 149,-. De montage kunt u eenvoudig zelf doen, bekijk hier de montagefilm. Wilt u weten hoe het werkt kijk dan hier.
     
Snelle levering met PostNL veilig betalen met ideal
De waardering van www.kalkaanslag.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 208 reviews.