Stel een vraag via whatsapp

Kalkaanslag op natuursteen

Stel een vraag via whatsapp

Natuursteen & kalkaanslag

De prachtige natuursteenstructuur ontstaat door de unieke samenstelling en hardheid van het gesteente. Kalksteen bijvoorbeeld zorgt voor een indrukwekkend diepte- en marmereffect. Echter, deze eigenschap brengt ook een risico met zich mee. Veel antikalkmiddelen tasten namelijk niet alleen de ongewenste kalkaanslag aan, maar ook de natuurlijke kalksteen in het gesteente. Dit kan resulteren in een ruwe en doffe uitstraling, waarbij herstel bijna onmogelijk is. Gelukkig is er een oplossing om dit te voorkomen: een hoogwaardige waterontharder. Er zijn verschillende soorten waterontharders verkrijgbaar. Wil je meer informatie over de diverse mogelijkheden? Neem dan een kijkje op onze adviespagina. Zelfs als je momenteel geen plannen hebt om iets aan te schaffen, raden we je aan om te ontdekken hoe onze oplossing je kan helpen, zodat je op de hoogte bent van de mogelijkheden.

Behoud de schoonheid zonder kalkaanslag

Bijna alle antikalkproducten, waaronder azijn en citroen, bevatten zuren. Deze zuren maken kalk week, zodat het gemakkelijker kan worden verwijderd. Helaas lost het ook de natuurlijke kalksteen in het gesteente op, wat ongewenst is. Je kunt je natuursteen testen door een druppeltje antikalkmiddel of azijn op een onopvallende plek aan te brengen. Als er schuim ontstaat, wordt de kalk opgelost en mag je geen zuurhoudend antikalkmiddel gebruiken. Op onze pagina over antikalkproducten vind je meer informatie over geschikte schoonmaakmiddelen.

Blijvende schoonheid van je natuursteen

Als je van plan bent om natuursteen in je keuken, badkamer of vloer te plaatsen, is het verstandig om eerst een waterontharder te installeren. Heb je al natuursteen met kalkvlekken? Monteer dan zo snel mogelijk een Calconditioner om verdere kalkaanslag te voorkomen. Reinig het natuursteen twee weken na installatie van de Calconditioner nog één keer met HG natuursteen cement- en kalksluier verwijderaar. Het installeren van een Calconditioner is eenvoudig zelf, te doen, zelfs als je geen ervaring hebt.
Snelle levering met PostNL veilig betalen met ideal