Stel een vraag via whatsapp

Voorkom legionella

Stel een vraag via whatsapp

Voorkom legionella

Legionella groei voorkomen

Vooral in stilstaand lauw water van 25-40 graden Celsius kunnen legionellabacteriën zich gemakkelijk ontwikkelen. Bij een temperatuur hoger dan 55 graden Celsius sterven ze, daarom wordt aangeraden om de ketel of boiler af te stellen op 60 graden om legionella te voorkomen. Koperen leidingen hebben antibacteriële eigenschappen maar kalkaanslag doet die beschermende werking teniet. De Calconditioner doodt geen legionellabacterie, maar levert wel een effectieve, milieuvriendelijke en preventieve oplossing tegen de vorming van biofilm en kalkaanslag.

Legionella bij productiebedrijven

Calconditioner kan voor bedrijven die met veel water werken een enorme besparing betekenen. Vooral in de industrie waar veel gewerkt wordt met warm water of stoom ontstaat veel kalkaanslag in radiatoren, condensatoren, buizen, pijpen, boilers en spiralen. Dat kost niet alleen extra energie maar geeft ook legionella een kans. Want omdat warmteoverdracht door kalkaanslag veel minder effectief is, ontstaan er minder warme delen waar legionella zich prima thuis voelt. Bij open installaties kan legionella via damp in de luchtwegen komen met alle gevolgen van dien

Praktijkvoorbeeld

Kalkaanslag in leidingen is een voedingsbodem voor legionella

Bij de fabricage van plastic eindproducten, waaronder PVC –buizen, voorkomt én verwijdert de Calconditioner kalk in de warmtewisselaars. Schonere warmtewisselaars bevorderen het productieproces. Bij de productie van kunststof gebruikt men grote hoeveelheden koelwater uit een nabij gelegen meer dat een temperatuur van maximaal 20 graden heeft. Dat koelwater moet ervoor zorgen dat het proceswater een constante temperatuur van 180 graden Celsius behoudt. Het belang van het gebruik maken van een deugdelijke warmtewisselaar is dus erg groot. De Calconditioner kan in dit geval door voorkoming van kalkafzetting op de warmtewisselaar temperatuurschommelingen voorkomen en het gebruik van de Calconditioner zorgt tevens voor minder stilstand en uitval door onderhoud.

Montage

De Calconditioner kan op iedere gewenste plaats op de waterleiding worden gemonteerd, horizontaal, verticaal of direct na bochten. De Calconditioner wordt op de leiding gemonteerd, dus niet tussen de leiding. Er worden geen leidingen onderbroken. De watertoevoer hoeft niet buiten gebruik te worden gesteld. Er zijn dus géén installatiekosten, het productieproces hoeft niet onderbroken te worden en het apparaat is snel operatief. Bekijk de film zelf monteren.

Bedrijven

Foto: Calconditioner RC4000 ontharder voor de industrie De Calconditioner levert gegarandeerd resultaat. Hij voldoet aan het RW TUV GS veiligheidskeurmerk. Hij is door diverse laboratoria getest. De Calconditioner is een Nederlands product en wordt geleverd met drie jaar fabrieksgarantie. Veel bedrijven werken al met professionele Calconditioners. Klik hier voor meer informatie over professionele ontharders of bekijk onze waterontharders voor horeca, zorginstellingen, wellness en industrie.
Een greep uit de bedrijven die je voorgingen:
All Sports
Amstelveen
Antonius Ziekenhuis
Sneek
Atag verwarming
Lichtenvoorde
Billiton Research BV
Rijswijk
General Electric
Bergen op Zoom
Golfbaan Denia
Spanje
Hero Conserven
Breda
Hotel Central
Brunssum
Indoor Ski Heemskerk
Heemskerk
Inland Waterway Hollidays
Luxemburg
KLM
Schiphol
Koninklijke Marine
Den Helder
Mars Chocolade
Veghel
McDonalds
Nijmegen
Mercure hotel
Breda
Mercure hotel
Nijmegen
N.A.M. aardolie maatschappij
Tilburg
N.V. Luchthaven Schiphol
Schiphol
Nieuw Unicum
Zandvoort
Revalidatiecentrum Rijnmond
Rotterdam
Sint Lucasziekenhuis
Winschoten
Sint Maartenskliniek
Nijmegen
SWOZ
Amsterdam
Thialf Stadion
Heerenveen
TU Delft
Delft
Vaillant
Papendrecht
Vakantiepark Twenhaarsveld
Holten
Verpleeghuis Bornholm
Hoofddorp
Vredestein Rubber
Maastricht
Waterbedrijf gemeente Groningen
Groningen
Waterleiding Bedrijf
Amsterdam
Waterleidingmaatschappij
Tilburg
Waterschap Regge en Dinkel
Almelo
Woningbouwvereniging
Valkenburg
Woningstichting de Schaapman
Houten
Woningstichting Den Helder
Den Helder
Zorgcentrum
Kollumerland
Snelle levering met PostNL veilig betalen met ideal