Alweer kalkaanslag?

Deel via whatsapp
Deel via facebook

Ontkalken met CalConditioner

Ontkalken, is dat wel nodig?

Het schoonhouden van je huis is een voortdurende strijd voor de meesten van ons, maar heb je je ooit afgevraagd of jouw water misschien een deel van het probleem is? Afhankelijk van de hardheid van het leidingwater kan het schoonmaken zeker een stuk moeilijker worden. Denk alleen al aan de kalkaanslag die je steeds moet verwijderen. Eigenlijk weten we niet beter en beschouwen we ontkalken als een vast onderdeel van de klusjes in huis. Vaak ontkalken we apparaten met azijn of met een chemisch middel. Helaas stinkt dat niet alleen, maar het is ook slecht voor rubberen afdichtingen in de apparaten. En voor het milieu en onze gezondheid is het ook niet best. Kalkaanslag op verwarmingselementen van onze apparaten veroorzaakt energieverspilling en kalkaanslag is natuurlijk ook niet mooi om te zien op het aanrechtblad, toilet, douchedeur of badkamertegels.

Niet ontkalken is slechte hygiëne

Misschien wist je het niet, maar oppervlakken met kalkaanslag zijn minder goed schoon te houden. Daardoor krijgen bacteriën op een kraan, aanrecht of op douchewanden meer kans. Kalkaanslag heeft echter nog meer nadelige gevolgen. Kalkaanslag in leidingen die regelmatig een tijdje niet worden gebruikt – zoals bij sportkleedkamers buiten het seizoen of bij vakantiewoningen – is een voedingsbodem voor de groei van legionella, met alle gevolgen van dien.

Schoon en veilig drinkwater

Jij haalt je drinkwater toch ook liever uit een schone kraan? Een verkalkte leiding waar bacteriën meer kans hebben, dat wil je toch niet? Zorg daarom voor een goede ontkalker. Daarnaast zorgt kalkaanslag in verwarmingsketels of boilers voor onnodig veel energiegebruik, en dat is natuurlijk slecht voor het milieu en je portemonnee. De levensduur van jouw verwarmingsketel, boiler, vaatwasser, wasmachine, waterkoker of kokendwaterkraan wordt door kalk bovendien aanzienlijk korter. Kortom, kalkaanslag moet weg, en het liefst zonder al te veel inspanning.

Ontkalken met een CalConditioner

Een permanente oplossing tegen kalkaanslag is de CalConditioner waterontharder. Het is een handig apparaatje dat je heel eenvoudig zelf, zonder gereedschap, kunt monteren op de waterleiding. De CalConditioner voorkomt kalkaanslag in het hele huis. Ook al bestaande kalkaanslag in leidingen en aangesloten apparaten verdwijnt langzaam maar zeker helemaal. Zo ben je in één klap van al die lastige kalkaanslagproblemen af.

Calconditioner bespaart energie

Het aanschaffen van een CalConditioner voor het ontkalken van apparaten en leidingen is een goede investering. Omdat CalConditioner ook bestaande kalkaanslag op verwarmingselementen oplost bespaar je tot wel 30% op energieverbruik. Die besparing is zelfs zo groot, dat je de aanschaf van een CalConditioner vaak al binnen het eerste jaar terugverdient. Voor een gemiddeld gezin kan deze besparing oplopen tot honderden euro’s per jaar. Daarnaast bespaar je op schoonmaakmiddelen, heeft de wasmachine minder zeep nodig en bespaar je jezelf een hoop ergernis. Onze waterontharders zijn hier te koop.
                     
Snelle levering met PostNL veilig betalen met ideal


De waardering van www.kalkaanslag.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 327 reviews.