Stel een vraag via whatsapp

Kalkaanslag

Stel een vraag via whatsapp

Kalkaanslag

De “kalk” in water is eigenlijk calciumwaterstofcarbonaat. Zodra je dat gaat verwarmen valt het uiteen in kooldioxide, water en carbonaationen. Hierdoor neemt de oplosbaarheid af en hechten de calciumcarbonaationen zich overal aan vast, ook aan elkaar. Het resultaat is kalkaanslag. Onhygiënisch, niet fraai om te zien, slecht voor je huid, en slecht voor alle apparaten die met water werken.

Kalkaanslag in waterleiding

Het leidingwater in Nederland is niet overal van dezelfde hardheid. Een aantal gemeenten heeft zelfs zo’n hoge hardheidsgraad dat het niet is toegestaan als drinkwater. Daarom wordt het gemixt met zachter water uit naburige gemeenten waardoor het onder de toegestane maximum hardheid blijft. Dus ook al woon je in een gebied met zacht grondwater, dan nog is dat door het mixen tegenwoordig harder dan vroeger. Zonder waterontharder zet kalkaanslag zich in het wilde weg af. Dat is slecht voor apparaten en heeft een flinke energierekening tot gevolg.

Voor gebruik en na 6 maanden

De Calconditioner houdt leidingen en verwarmde oppervlakken volkomen schoon. Op deze foto zie je een bijna verstopte warmtewisselaar van een boiler. Jouw boiler of CV-ketel ziet er waarschijnlijk van binnen ook zo uit. Je zult begrijpen dat het aangetaste verwarmingselement van dit apparaat niet goed kan werken en dat water hier steeds moeilijker doorheen stroomt. Daardoor duurt het langer voor het water warm wordt. Bovendien heb je een bedroevende straal warm water terwijl de ketel wel volop stookt. Een schone warmtewisselaar kan een besparing opleveren van maar liefst 30% tot 50%.

Kalkaanslag is niet alleen vervelend voor warmwaterapparaten. Ook een douchebeurt leidt flink onder de kalk die zich hecht aan de douchekop. Kalkaanslag treitert je maar liefst vier keer tijdens het douchen:

  • Door het harde water krijg je na het douchen een droge en geïrriteerde huid
  • De waterdruk is laag omdat de douchekop verstopt is
  • Het warme water is tot 30 tot 50% duurder door kalkaanslag
  • Het verwijderen van kalkaanslag van vloer en wanden is geen leuke klus en de chemicaliën zijn ongezond voor jou en het milieu

Kortom, hoog tijd om het douchen weer prettig te maken! Een Calconditioner waterontharder verwijdert en voorkomt aanslag in warmtewisselaars zoals boilers en CV-ketels. De douchekop verstopt niet meer en schoonmaken wordt een stuk minder vervelend. Zacht water maakt jouw huid bovendien mooier en haren weer zacht en glanzend.

Snelle levering met PostNL veilig betalen met ideal