Stel een vraag via whatsapp

Hoe werkt Calconditioner

Stel een vraag via whatsapp

Hoe werkt Calconditioner

Een ontharder is geen ontkalker

Er bestaat een hardnekkig misverstand over ‘waterontkalkers’, die vaak op internet worden aangeboden. Laat ons dat misverstand even uit de wereld helpen. Het is namelijk onmogelijk om elektronisch de in water aanwezige kalkdeeltjes te verwijderen. Hiervoor zijn dure filterinstallaties nodig. Maar wat de Calconditioner wél doet is de eigenschappen van de kalkdeeltjes tijdelijk veranderen, waardoor zij op een andere manier gaan samenklonteren. Hierdoor hechten zij zich niet meer aan de leidingen, maar stromen ze als poeder met het water weg. Zo blijft jouw waterleiding schoon en voorkom je vervelende kalkaanslag. Met de Calconditioner waterontharder geniet je van alle voordelen van zacht water, zonder dat je hoeft te investeren in dure filterinstallaties.

Hoe werkt een elektronische waterontharder

Wil je meer weten over de werking van de Calconditioner? Wij vertellen je graag meer! Om de werking van de Calconditioner goed te begrijpen, is het belangrijk om te weten hoe kalkaanslag of ketelsteen ontstaat. Daarom leggen we je eerst graag uit wat de oorzaak is van dit probleem. Zo krijg je een beter beeld van hoe de Calconditioner jouw huis beschermt tegen kalkaanslag.

De mineralen in leidingwater

In leidingwater komen verschillende mineralen voor, die bepalen hoe “hard” het water is. Vaak worden deze mineralen samengevat onder de naam “kalk”, maar in werkelijkheid gaat het om verschillende stoffen. In hard water vind je voornamelijk calciumwaterstofcarbonaat (Ca(HCO3)2), dat bestaat uit calcium (Ca2+), opgelost kooldioxide (CO2), waterstofcarbonaat (HCO3–) en carbonaat (CO32–).

Wanneer deze mineralen boven de 55 graden Celsius worden verwarmd, vormen ze een harde structuur, namelijk calciumcarbonaat (CaCO3) en aluminiumoxide (AI2O3). Dit komt doordat kooldioxide verdwijnt en calciumzouten gaan kristalliseren en neerslaan, onder invloed van de zogenaamde Vanderwaalskrachten. Met de Calconditioner hoef je je geen zorgen te maken over kalkaanslag in jouw waterleidingen en apparaten. Door de elektronische methode van de Calconditioner krijgen de mineralen namelijk andere eigenschappen, waardoor ze zich niet meer hechten aan leidingen en apparaten. Zo geniet je van zacht water en bespaar je op dure reparaties.


Wil je hier meer over weten, kijk dan op http://nl.wikipedia.org/wiki/Vanderwaalskrachten.

Kalkdeeltjes zitten in het kraanwater

Het grootste gedeelte van het ontstane Calciumcarbonaat wordt weer via het water afgevoerd, maar er blijft altijd wel iets achter. Dat achterblijvende deel leidt tot een laag kalkaanslag en ketelsteen in apparaten, en in het bijzonder op de verwarmingselementen daarvan. De isolerende werking van die laag kalkaanslag houdt de overdracht van de warmte in een apparaat tegen. Dat betekent dat er veel meer energie nodig is om warmte op te wekken. Kalkaanslag zorgt dus voor een hogere energierekening. De achterblijvende laag die warmteoverdracht tegenhoudt wordt door de Calconditioner aangepakt.

In de industrie wordt dit principe veel toegepast omdat het goedkoop is en onderhoudsvrij.

De Calconditioner waterontharder heft het verschil in lading op waardoor de kalkdeeltjes elkaar niet meer aantrekken. Hierdoor hechten de kalkdeeltjes zich niet meer aan leidingen en verwarmingselementen. De deeltjes blijven zweven in het water en verlaten de leidingen zonder kalkaanslag te vormen. Ook bestaande kalkaanslag wordt door dit proces langzaam opgelost als het “behandelde” water langs stroomt. Na ongeveer 70 uur krijgen de kalkdeeltjes hun oorspronkelijke lading weer terug maar dan is het water al lang via de afvoer verdwenen. Als het water via de kraan of douchekop naar buiten komt zijn die kalkdeeltjes dus nog steeds in de toestand waarin ze geen kalkaanslag vormen. Daardoor heb je ook geen last meer van kalkaanslag op de douchewand, vloer, aanrecht of spoelbak. Blijven er door snelle verdamping toch restjes achter, dan zijn die eenvoudig met een doek of borstel af te nemen.

Bekijk onze oplossingen voor woonhuizen of voor de industrie.

Snelle levering met PostNL veilig betalen met ideal