Stel een vraag via whatsapp

Jacuzzi & zwembad

Stel een vraag via whatsapp

Jacuzzi & zwembad

Kalkbestrijding in zwembaden tegen biofilm en warmteverlies

Water uit zwembaden verdampt constant. Kalkdeeltjes verdampen niet. Omdat u steeds water (met kalk) moet bijvullen neemt de hoeveelheid kalk in het water steeds toe. De wanden, vloer, pomp en verwarming van uw zwembad worden aan extreem veel kalk blootgesteld. Zonder ingrijpen vormt dit een kalklaag waar bacteriën goed op groeien.

Biofilm en bacteriën

Warmteverlies

Kalkaanslag beïnvloedt ook de prestaties van de zwembadverwarming, omdat het een isolator is. Vorming van 3 millimeter kalkaanslag in de warmtewisselaar zal het energieverbruik met 30% verhogen. Calconditioner voorkomt kalkvorming waardoor uw pompen en verwarmingssysteem hun rendement behouden. Hierdoor blijven de omstandigheden voor thermische uitwisseling optimaal.

Geen aanslag in het zwembad

Calconditioner voorkomt de vorming van kalkaanslag in zwembaden waardoor er minder chemische producten nodig zijn. Het water is veel prettiger om in te baden. Calconditioner voorkomt kalkaanslag op zwembadonderdelen zoals tegels, mozaïeken, liners, skimmers en drains. De behandeling met CalConditioner maakt het schoonhouden van zwembaden veel makkelijker en vermindert het gebruik van schoonmaakproducten.

Preventief en achteraf

Calconditioner voorkomt en verwijdert kalkaanslag en roestvlekken in en op het zwembad. Kalk in het zwemwater kan zich gaan hechten op de vloer en wanden van het zwembad. Dit is vooral goed zichtbaar bij de waterlijn. Neem een Calconditioner op in het pompcircuit om dit te voorkomen en bestaande kalkaanslag te verwijderen. Omdat de Calconditioner waterontharder ook bestaande kalkaanslag aanpakt is het dus nooit te laat om een Calconditioner te plaatsen.

Snelle levering met PostNL veilig betalen met ideal