Jacuzzi & zwembad

Kalkbestrijding in zwembaden tegen biofilm en warmteverlies

Water uit zwembaden verdampt constant. Kalkdeeltjes verdampen niet. Omdat u steeds water (met kalk) moet bijvullen neemt de hoeveelheid kalk in het water steeds toe. De wanden, vloer, pomp en verwarming van uw zwembad worden aan extreem veel kalk blootgesteld. Zonder ingrijpen vormt dit een kalklaag waar bacteriën goed op groeien.

Biofilm en bacteriën

Warmteverlies

Kalkaanslag beïnvloedt ook de prestaties van de zwembadverwarming, omdat het een isolator is. Vorming van 3 millimeter kalkaanslag in de warmtewisselaar zal het energieverbruik met 30% verhogen. Calconditioner voorkomt kalkvorming waardoor uw pompen en verwarmingssysteem hun rendement behouden. Hierdoor blijven de omstandigheden voor thermische uitwisseling optimaal.

Geen aanslag in het zwembad

Calconditioner voorkomt de vorming van kalkaanslag in zwembaden waardoor er minder chemische producten nodig zijn. Het water is veel prettiger om in te baden. Calconditioner voorkomt kalkaanslag op zwembadonderdelen zoals tegels, mozaïeken, liners, skimmers en drains. De behandeling met CalConditioner maakt het schoonhouden van zwembaden veel makkelijker en vermindert het gebruik van schoonmaakproducten.

Preventief en achteraf

Calconditioner voorkomt en verwijdert kalkaanslag en roestvlekken in en op het zwembad. Kalk in het zwemwater kan zich gaan hechten op de vloer en wanden van het zwembad. Dit is vooral goed zichtbaar bij de waterlijn. Neem een Calconditioner op in het pompcircuit om dit te voorkomen en bestaande kalkaanslag te verwijderen. Omdat de Calconditioner waterontharder ook bestaande kalkaanslag aanpakt is het dus nooit te laat om een Calconditioner te plaatsen.

Hij zit nu een week op de waterleiding. Met de Quooker merk ik dat de kraan soepeler begint te werken en dat na nog geen week!! Super uitvinding!

L. de Hove

Je merkt al snel dat het werkt. Vooral veel minder kalk in de douche en het kraanwater is sneller warm en veel heter. En, zoals beloofd de volgende dag in huis.

L. van Workum

Betrouwbaar en netjes op tijd geleverd. Zijn zeer tevreden over het resultaat tot nu toe. Calconditioner is een uitstekend product.

W Stout

Snelle levering met PostNL veilig betalen met ideal
Webshopchecker score
Webwinkelkeur score