Kalkaanslag: 10 gratis tips

Deel via whatsapp
Deel via facebook

Let op:

Lees eerst de gebruiksaanwijzing voor je de aangeboden tips uitvoert om te bekijken of het product geschikt is voor de klus (bijvoorbeeld i.v.m. krassen op kunststof). Meer weten over kalkaanslag? Lees dan ons blog.

Kalkaanslag verwijderen douchekop

Kalkaanslag verwijderen van douchekopHeb je last van kalkaanslag op je douchekop? Dan kun je die douchekop het best losschroeven en vierentwintig uur in een bakje met schoonmaakazijn leggen. Kan de douchekop niet losgemaakt worden? Vul dan een zakje met schoonmaakazijn en bevestig het met een elastiek aan de kop (zie plaatje), zodat de douchekop erin kan hangen. Ook hier laat je de douchekop vierentwintig uur in de schoonmaakazijn hangen. Kalkaanslag op je douchekop voorkomen? Lees hier meer.

Kalkaanslag verwijderen natuursteen

Kalkaanslag verwijderen van natuursteenHeb je last van kalkaanslag op het natuursteen in de badkamer of keuken? Gebruik dan nooit azijn, want natuursteen is vaak kalkhoudend en die kalk wil je niet oplossen. Weet je niet of jouw natuursteen kalkhoudend is? Laat dan een druppeltje azijn vallen op een onzichtbaar plekje. Gaat het schuimen, dan zit er kalk in het natuursteen. De beste manier om kalkaanslag op kalkhoudende natuursteen te verwijderen is met HG natuursteen cement- en kalksluier verwijderaar. Natuurlijk is het beter om een CalConditioner waterontharder te gebruiken om kalkaanslag te voorkomen. Meer weten over natuursteen en kalkaanslag? Lees hier meer.

Kalkaanslag verwijderen badkamertegels

Kalkaanslag verwijderen van badkamerwandLast van kalkaanslag op badkamertegels? Gooi dan een dopje wasverzachter in een halve emmer warm water en neem de tegels met dit mengsel af. Heeft de kalkaanslag gele of oranje vlekken die erg hardnekkig zijn? Laat die plekken dan eerst een half uurtje inweken met een papje van zout en azijn. Lukt dat ook niet goed genoeg, spuit dan de tegels in met W5 antical van de LIDL. Laat dat even inwerken en spoel het vervolgens af. Liever minder poetsen in je badkamer? Lees hier meer.

Kalkaanslag verwijderen toilet

Kalkaanslag verwijderen uit toiletpotDe bruine aanslag in een toiletpot is door ontlasting verkleurde kalkaanslag. Geen fraai gezicht en ook niet erg hygiënisch. Gelukkig is het prima te verwijderen door er ’s avonds een tablet steradent (kunstgebit reiniger) of een afwasblokje voor de vaatwasmachine in te gooien. In de ochtend spoelt u even het toilet door en de kalkaanslag is verdwenen. Spoelen met cola schijnt ook goed te werken. Is het na 1 behandeling niet helemaal weg dan herhaal je het totdat het weer helemaal schoon is. Aanslag voorkomen? Lees hier meer.

Kalkaanslag verwijderen strijkijzer

Kalkaanslag verwijderen uit strijkbout en strijkijzerStoomstrijkijzers blazen stoom uit en houden de kalkdeeltjes uit het water vast. Gebruik daarom speciaal strijkwater (overal te koop), dat is mineraalvrij water. Zit de kalkaanslag er inmiddels in vul dan het strijkijzer met een mengsel van half water en half azijn. Laat het strijkijzer vervolgens heet worden en gebruik de stoomknop om de gaatjes kalkvrij te maken. Herhaal deze procedure tot de gaatjes helemaal schoon zijn en spoel vervolgens nog een aantal keren na om de resten azijn te verwijderen. Een andere optie is kalkaanslag voorkomen. Lees hier meer.

Kalkaanslag verwijderen waterkoker

Kalkaanslag verwijderen uit waterkokerWil je weten of je last hebt van kalk? Kijk dan in je waterkoker. Ook hier is voorkomen weer veel minder werk dan oplossen, maar de waterkoker kalkvrij maken is gelukkig geen moeilijke klus. Kook water met een flinke scheut azijn in de waterkoker en de kalkaanslag lost op. Zit er nog steeds kalkaanslag in, herhaal dan deze procedure tot het verwarmingselement en de waterkoker helemaal schoon zijn. Kalkaanslag is deels te voorkomen door de waterkoker na gebruik altijd leeg te gooien. Een Calconditioner is natuurlijk nog makkelijker.

Kalkaanslag verwijderen chemisch toilet

Kalkaanslag verwijderen uit chemisch toiletEen chemisch toilet wordt vaak maar een deel van het jaar gebruikt. Een goede reden om te zorgen dat deze goed schoon wordt weggezet. De bruine velletjes die soms op het water drijven zijn deeltjes losgelaten kalkaanslag die verkleurd zijn door ontlasting. Kalkaanslag in een chemisch toilet maak je op dezelfde manier schoon als de toiletpot thuis zoals hierboven staat uitgelegd. Gebruik geen antikalk middelen, deze beschadigen de gladde toplaag waardoor schoonmaken steeds moeilijker wordt. Lees hier meer.

Kalkaanslag verwijderen glazen douchedeur

Kalkaanslag verwijderen van douchedeurGlazen douchedeuren met kalkaanslag? Maak een doek vochtig met azijn en wrijf er de douchewand mee in. Als de azijn is opgedroogd dan even wegwrijven en jouw douchedeur of douchewand is weer als nieuw. Heeft de omlijsting chromen randen? Spoel die dan even na en droog ze af. Als de kalkaanslag hardnekkig is, gebruik dan HG professionele kalkverwijderaar. Gebruik daarbij wel handschoenen! Lees hier meer.

Quooker ontkalken

Quooker ontkalkenKokendwaterkranen gaan vaak kapot door kalkaanslag. Vrij vlot na aanschaf wordt de straal al minder. Kranen met draaiknoppen gaan steeds stroever open en dicht en na een paar jaar is de kraan al aan vervanging toe. Dit kun je helaas alleen voorkomen met een waterontharder. Begint jouw kraan al minder goed te werken? Je bent nog niet te laat, kies dan een ontharder die ook bestaande kalkaanslag in de kraan afbreekt zoals de CalConditioner. Lees hier meer.

Kalkaanslag verwijderen zwembadvloer

Kalkaanslag verwijderen van zwembadvloerKalkaanslag verwijderen van de vloer van een zwembad is een flinke klus. Leg doeken (oude handdoeken) op de vloer en gooi hier ruim schoonmaakazijn overheen, ongeveer een halve liter per vierkante meter. De doeken moeten goed nat zijn maar niet meer dan dat anders loopt de azijn het putje in. Laat het 12 uur inwerken. Met een hogedrukspuit wordt de vloer nu weer als nieuw. Is niet alles weg herhaal deze procedure dan net zo vaak tot alle aanslag is verdwenen. Wil je een waterontharder gebruiken om kalkaanslag te voorkomen in je zwembad dan moet die ontharder in het pompcircuit. Lees hier meer.

Kalkaanslag verwijderen badkamervloer

Kalkaanslag verwijderen van badkamervloerLast van kalkaanslag op de badkamervloer? Leg een doek op de vloer en gooi hier ruim schoonmaakazijn overheen. De doek moet goed nat zijn maar niet meer dan dat anders loopt de azijn het putje in. Na een paar uur even wegspoelen en eventueel borstelen. Is niet alles weg herhaal deze procedure dan net zo vaak tot alle aanslag is verdwenen. Rose, groene, bruine en oranje verkleuringen zijn vaak schimmels, een reden temeer om kalkaanslag te voorkomen. Lees hier meer.
                     
Snelle levering met PostNL veilig betalen met ideal


De waardering van www.kalkaanslag.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 327 reviews.