Stel een vraag via whatsapp

Waterontharder thuis

Stel een vraag via whatsapp

Waterontharder thuis

Het hele huis vrij van kalkaanslag

Heb je al een tijdje last van kalkaanslag en zoek je een uitstekende waterontharder? Een goede waterontharder voor een woonhuis hoeft niet duur te zijn en kent veel voordelen. Met Calconditioner waterontharder ben je direct van de nadelen van hard water af. Door een unieke werking blijven de gezonde mineralen in het water behouden maar wordt het water toch zacht. Dat betekent dat je verlost bent van vervelende kalkaanslag en alle nare gevolgen van dien.

Veilig water zonder kalkaanslag

De Calconditioner geeft verlichting van klachten voor mensen met huidproblemen, beschermt natuursteen en maakt het poetsen van keukens en badkamers een stuk eenvoudiger. En heb je een kokendwaterkraan dan is een Calconditioner eigenlijk onmisbaar. Bovendien is een Calconditioner een goede investering om energie te besparen.

Hoe werkt Calconditioner?

Met Calconditioner worden de gezonde calciummineralen niet uit het water verwijderd. Calconditioner geeft ze een andere lading. Daardoor hechten ze zich niet meer aan hun omgeving en dat betekent dat kalkaanslag geen kans meer krijgt. Deze elektronische waterontharder bevestig je heel eenvoudig zelf binnen vijf minuten op de waterleiding. Alle bevestigingsmaterialen worden meegeleverd, je hebt zelfs geen gereedschap nodig. Er zijn verschillende modellen. Neem een kijkje in onze winkel.

Calconditioner voorkomt niet alleen kalkaanslag, maar verwijdert ook bestaande aanslag uit leidingen en aangesloten apparaten. Daardoor krijg je een schone waterleiding, hebben apparaten een langere levensduur en gaan ze minder energie gebruiken. Bovendien krijg je door Calconditioner heerlijk zacht water en dat is prettig voor je huid, haren én wasgoed. Calconditioner bespaart tot 30% op energie, tot 50% op was- en schoonmaakmiddelen en tot 70% op reparaties. Vergeet dus niet om even in onze winkel te kijken.

De vele nadelen van kalkaanslag

Kalkaanslag in leidingen, in apparaten, op het aanrecht, douchewand, wasbakken en kranen, allemaal niet mooi om te zien. Kalkaanslag is een ook ideale leefomgeving voor bacteriën. Geen fris idee in een keuken of badkamer. En dan is er ook nog kalkaanslag in apparaten die je niet ziet. Dat verkort de levensduur van apparaten en zorgt voor een onnodig hoog energieverbruik. Slecht voor het milieu en zonde van het geld.
De meeste waterontharders verwijderen kalk volledig uit het drinkwater door calcium (kalk) om te zetten in natrium (zout). Je gaat dan gezonde mineralen omzetten in ongezonde zouten. Dat werkt wel tegen kalkaanslag maar dat kan vervelende gevolgen hebben voor je gezondheid. Daarnaast kun je zonder kalk in het water zeepresten lastig afspoelen omdat zeepresten zich normaal gesproken aan kalk hechten. Het gevolg is dat de zeepresten zich aan je huid, wasbak of douchebak gaan hechten en niet meer in het afvoerputje verdwijnen.
Als een waterontharder calcium omzet in natrium (een ionenwisselaar) is dat niet bevorderlijk voor je gezondheid, zeker niet als je last hebt van hoge bloeddruk of nierfalen. Bovendien is natriumhoudend water erg slecht voor planten.
Er wordt door fabrikanten van ionenwisselaars altijd lacherig gedaan over de hoeveelheid zout. Maar apparaten zoals die van Aquacell en Amysoft gaan er prat op dat er wel 35 kg zout ineens in kan zodat je niet zo vaak hoeft na te vullen. Dat is echt heel veel zout.
Snelle levering met PostNL veilig betalen met ideal